Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Smrt krásné Angeliky (†18) odložili: Policie neví, které z dvojčat zabíjelo!

Autor: Martin Valeš - 
16. ledna 2019
23:03

Kdo může za nešťastnou smrt krásné Angeliky? Kdykoli jindy by měla policie jasno: má kamerový záznam i stopy DNA. Jenže to by v autě nesměla sedět jednovaječná dvojčata.

Venkovská silnice na jihu Polska, červen 2018, pět hodin ráno. Z flámu domů se vrací parta mladých: Angelika, její chlapec Kamil a jeho jednovaječné dvojče Karol (oba 19). Řidič ztrácí kontrolu nad silným audi, vůz se skutálí z vozovky. Bratři jsou potlučení, ale Angelika je na místě mrtvá. Jeden z mladíků zkouší prchnout a schovat se ve křoví, ale policie ho brzo nachází.

Ani jeden z bratrů se k vině nepřiznal a policie je bezradná. Záběry bezpečnostních kamer z té noci jsou v tomto ohledu k ničemu, protože dvojčata vypadají stejně: a totéž platí pro vzorky DNA!

Ani po půl roce nedokázali vyšetřovatelé tvrdý oříšek rozlousknout, a tak prokuratura případ odložila. Nějakou dobu ještě potrvá forenzní analýza, ale asi ani ta nepřinese řešení.

I když mají oba bratři jistou morální odpovědnost a jistě budou do konce života cítit vinu, že si ten večer neodpustili alkohol nebo nezařídili jiný odvoz, z pohledu justice jsou oba nevinní.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání