Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Metylalkohol zabil znovu: Ředitel zemědělského podniku 28. obětí

Pančovaný alkohol má již na svědomí 28 lidských životů
Pančovaný alkohol má již na svědomí 28 lidských životů  (Autor: Infografika Blesku)
Autor: sc - 
8. října 2012
22:55

Alkohol  smíchaný se smrtící dávkou metylu stále zabíjí. Již 28. obětí v Česku se stal muž (59) z Boršic u Blatnice na Uherskohradišťsku. Podle zdrojů Blesk.cz ředitel zemědělského podniku Agro Okluky v Dolním Němčí, Stanislav D.

Ten se před týdnem ráno chystal jako vždy odjet do práce. Právě chtěl odemknout své auta ve dvoře domu, když zkolaboval. S klíčky v ruce ho našel ležet na zemi 4. října jeho soused. Přivolaný lékař již mohl konstatovat jen smrt.

„Na místě nebylo zřejmé, co bylo příčinou. Spíš to vypalo na infarkt. Uvnitř domu se ale našla lahev s tvrdým alkoholem. Pitva nyní potvrdila intoxikaci metylem,“ uvedla mluvčí policie Jana Macalíková. Kde si muž alkohol pořídil, zatím policie neví. Údajně zabíjel rum. Pro místní i lidi z družstva je to velký šok. „Všichni jsme smutnou zprávou zaskočeni. V Blatnici žil sám, byl rozvedený. Byl oblíbený a družstvo hodně pozvedl. Dokázal dělat úspěšné projekty. Po všech stránkách je to velká ztráta,“ sdělil starosta Bohuslav Vávra (50).

Stanislav D. měl údajně rád rum a pravděpodobně ten ho i zabil. Policie zjišťuje, kde k alkoholu přišel. Má však ztíženou práci, neboť rodina již v domě udělala pořádek a lahve zlikvidovala. Ve Zlínském kraji jde již o pátou oběť. Zemřeli tři ženy a dva muži. jeden z nich sice v Přerově, ale byl z Napajedel.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi