Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Naděje žije, opět vidí! Táta (34) oslepl po metanolu a netušil, jak uživí syna

Autor: simao, INT - 
9. října 2012
07:29

Otravy metylalkoholem si vyžádaly desítky obětí, mnoho lidí navíc osleplo. Do druhé skupiny patřil i táta od rodiny Tomáš (34), kterému hrozilo, že rázem neuživí rodinu. Naděje se mu však vrátila - společně se zrakem!

Raduje se jak Tomáš (34) z Budišova nad Budišovkou, tak jeho přítelkyně Lucie. A kdyby z toho měl rozum, jistě by se přidal i jejich dvouletý syn Ondrášek.

Tomáš byl jedním z hospitalizovaných po otravě smrtícím alkoholem. Oslepl poté, co zapíjel své narozeniny. Stačilo pár panáků metylové vodky a celý svět se mu začal ztrácet v šedi...

Skeptičtí byli i doktoři. Pro Tomáše to byla krutá zpráva - jak beze zraku uživí svou rodinu, to netušil. Jenže tenhle příběh se dočkal zlomu. Nečekaného, ale skvělého. Zrak se Tomášovi postupně začal vracet zpátky!

Viděl stále jasnější obrysy, až nakonec zjistil, že se jeho stav zlepšil natolik, že již vidí takřka jako dřív. A i když nadále trpí třeba bolestmi hlavy, neztrácí naději, že se jeho stav zlepší úplně. A že se bude moct ucházet o práci řidiče kamionu, na který si před otravou udělal papíry.

Už takhle se však jedná pomalu o zázrak. Lékaři se přikláněli k tomu, že poškození jeho zraku je nevratné. Tomášovo tělo však nepřízeň osudu překonalo - a šťastný otec opět uviděl svou partnerku i syna.

Radost však má i z běžných věcí: "Vidím! Přečtu noviny, přečtu časopis. Doktorka mi už dovolila pracovat, řídit auto," řekl Tomáš televizi Nova.

kathryn ( 17. října 2012 22:26 )

Tak to je skvělé.

veradobrilkova ( 9. října 2012 20:33 )

Lidi, 95% naroda si alespon jednou v zivote vsadilo loterii. Ja ne! Nechci zivit sejdire typu Husak a spol, protoze v loterii NIKDY NIC NEVYHRAJETE! Objevila jsem ale system www.Cervena-Cerna.cz a konecne se penizky sypou i ke me! Velice doporucuji! Nesazejte v loterii, vyzkousejte toto a budete nadseni!

allegra17 ( 9. října 2012 19:06 )

jen mě trochu děsí, že nehodlá nechat chlastu a přesto chce řídit kamion...

jerryjerry78 ( 9. října 2012 14:37 )

Už i slepí vidí, jak je vláda šidí..

modavivien ( 9. října 2012 13:44 )

Já taky.

Zobrazit celou diskusi