Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Švýcarsko odmítlo stížnost a Pitr sedí ve vazbě dál...

Pitr se stížností proti vazbě neuspěl.
Pitr se stížností proti vazbě neuspěl.  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK, jak, mivrk - 
27. srpna 2010
18:53

Kontroverzní český podnikatel Tomáš Pitr zůstává nadále ve vydávací vazbě ve Švýcarsku. Řízení o případném vydání podnikatele do České republiky stále běží, ale švýcarský nejvyšší trestní soud odmítl 25. srpna Pitrovu stížnost proti vazbě.

Pitra zadrželi švýcarští policisté 27. července v alpském středisku Svatý Mořic. Česko podalo žádost o jeho vydání do vlasti kvůli výkonu trestu 9. srpna, švýcarské ministerstvo spravedlnosti ji od té doby posuzuje.

Pitr byl pak letos pravomocně odsouzen k souhrnnému šestiletému vězení v souvislosti s podezřelými obchody s akciemi potravinářských společností Setuza a Milo Surovárny. Pitr se spolupachatelem Miroslavem Provodem vyvedli akcie obou firem ze společnosti Agrocredit a způsobili škodu přes sedm set milionů korun.

Pitr se bál o život

Pitrův advokát již dříve uvedl, že ČR porušuje právo jeho klienta na spravedlivý proces a že Česko požaduje podnikatelovo vydání jen kvůli tomu, aby poskytl státním orgánům informace, kterými podle nich disponuje. Právník uvedl, že Pitr trvá na své nevině. Ve Švýcarsku prý pobýval z obavy o svůj život a čekal tam na vyřízení "opravných prostředků" ve svých trestních kauzách.

gogo ( 28. srpna 2010 16:51 )

Ještě nezaplatil všem komu by měl... To Krejčíř je jiný šikula ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa