Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tady je Pitrovo: Obří vila a krásné ženy

Autor: Oldřich Tichý, hto - 
31. července 2010
05:00

Když Tomáš Pitr (39) utekl, dali policejní experti dohromady jeho psychologický profil. „Má silný vztah ke svým dětem,“ uvedli. K jeho pondělnímu zatčení skutečně pomohlo, že chystal oslavu narozenin nejmladšího syna Vojty (4).

A ještě další věc psychologové napsali: „Ve vztahu k ženám je nestálý.“ I v tom se trefili.

Štíhlý tmavovlasý miliardář s obličejem kluka a krátkým strništěm. Pitr sám sebe rád přirovnával dokonce k Richardu Gereovi z fi lmu Pretty Woman! Pro mnoho žen měl stejné kouzlo a uměl toho využít. Matkou jeho nejmladšího syna je atraktivní Pavla Činátlová (35), někdejší topmanažerka Českého Telecomu. Pitr ji okouzlil tak, že přešla do jeho Setuzy. A skončila za to u soudu. Kromě jiných vášní je spojovala i záliba v lyžování.

To ale Pitrovi nebránilo, aby si v létě 2006 začal s reportérkou Novy Janou Peterkovou (34). Když jí dal kopačky, nechala se slyšet, že ji spolupracovník Jiřího Paroubka Petr Dimun vydíral – chtěl prý, aby proti exmilenci svědčila. Stejně jako Činátlová pak skončila i Peterková u soudu – za křivé obvinění.

Už předtím byl Pitr dvakrát ženatý. Z prvního manželství má dva syny, pak vyženil dvě dcery. Byl prý dobrý táta. Všechny děti byly občas vidět v jeho obřím sídle v Jesenici u Prahy. Než v červnu 2007 utekl před pětiletým trestem za daňové podvody, vídali sousedé, jak s dětmi vyrážel na výlety.

A ještě jedna žena v životě Tomáše Pitra stojí za zmínku. Rodinné známé expremiéra Stanislava Grosse Libuši Barkové (45) nabídl 8 milionů korun, aby mohla v roce 2006 zaplatit kauci za propuštění z vazby. V té byla kvůli podezření z pojišťovacích podvodů. Pitrovi prý bylo Barkové líto. Kdo ví, jestli za tím nebylo i něco víc?

Sídlo za 100 milionů

I když se Tomáš Pitr přes tři roky skrýval v zahraničí, jeho vila za 100 milionů korun v Jesenici u Prahy rozhodně nezahálí. Na zahradě pracují dělníci a už zdáli je slyšet hluk bagrů. Rozlehlá budova s modrou střechou, která je obložena pálenými taškami z Řecka, je zčásti obehnána vysokou zdí a zčásti kryta valem hlíny. Dokonale chrání soukromí Pitrovy rodiny, která tu údajně bydlí. Branka u domu vypadá jako vstup do věznice. Zvonky jsou bez jmenovek. Když se k nim přiblížíte, jako by každý váš krok někdo sledoval. Kamery na střechách bedlivě střeží okolí. Jakmile se objeví někdo v blízkosti vily, ochranka je ve střehu. Každého si fotí. Nikdo z bodyguardů ale nemluví. A mlčenliví jsou i Pitrovi sousedé. S mužem, který má tak dlouhé prsty, si to nikdo nechce rozházet, ani když je ve švýcarské vazbě.

Radek John zatčení Pitra srovnává se Saddámem

Pobavení i rozladění způsobilo u politiků prohlášení jako z akčního filmu ministra vnitra Radka Johna (VV) o zatčení Tomáše Pitra: „Bude to na úrovni zprávy, kdy byl zatčen Saddám Husajn a na tiskové konferenci on-line přišel generál a říkal: We got him.“ (Máme ho)

Osobně chce John poděkovat i šéfovi Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robertu Šlachtovi. „Zeptám se ho, jaké víno pije, a dostane to nejlepší z té odrůdy,“ řekl John novinářům.

Jeho bodrá mluva zaskočila premiéra Petra Nečase (ODS). „Ministr vnitra by měl upravit svoji rétoriku,“ konstatoval stručně Nečas. Připomněl mu také, že k vydání Pitra do Česka ještě povede dlouhá cesta. Pitr své zatčení považuje za protiprávní a tvrdí, že české policii jde o jeho důvěrné informace a o majetek.

Pobavení i rozladění způsobilo u politiků prohlášení jako z akčního filmu ministra vnitra Radka Johna Pobavení i rozladění způsobilo u politiků prohlášení jako z akčního filmu ministra vnitra Radka Johna | ČTK

gogo ( 1. srpna 2010 22:05 )

Pokud víte, tak komunisté zde vládli 40 let... a každé toto desetileté bylo zcela jiné. Jak po stránce ekonomické, tak politické... Padesátá léta byla zcela jiná než na př. šedesátá. Z Vašeho příspěvku vyplývá jakoby se zde 40 let neustále zavíralo, popravovalo, kradlo, kolaborovalo, rozbíjeli rodiny... Ale zde byla především naprostá většina "obyčejných" lidí která zde tzv. "budovala" socialismus... Do plusů minulé doby patřila jistota práce, střechy nad hlavou zdarma, minimální kriminalita, zdarma školství, zdarma zdravotnictví atd.. Velice zjednodušeně řečeno. Vím co mi budete namítat, ale já mám kolem sebe stále davy nezaměstnaných nešťastníků (v Ostravě), kteří by mi dali jistě zapravdu...

gogo ( 1. srpna 2010 21:51 )

Jsi bohužel demagog a špatný čtenář.... Nikdy nikde jsem se nezastával komunistů, i já jsem s nimi měl své problémy, které zde nezveřejňuji již proto ne že je to dnes přímo módní trend. Takže Tvé představě o mně jako "papaláši" se mohu jen pousmát... Ale na druhou stranu - kdyby jsi znal tolik nezaměstnaných a bez vlastní vůle bezdomovců jako znám já, tak by jsi možná měl jiný názor. Myslíš si, že těmto lidem se nezdá že těch mínusů je dnes více ? Mohu Tě ujistit, že zdá. A právem. A to je celé...

radan65 ( 31. července 2010 18:19 )

anka je to primo strasidelne a tusim ze se nic nestane sam doufam ze se mylim (rad bych) zda se ze jozefka ma pristup nejlepsi von pitr zrejme mnoho vi a tak pude po medialni slave opet do ztracena muze me to sr at, muzu protestovat a to je tak vse co se da delat najivni vira ve spravedlnost neni na miste proto vzdavam hold jozefce za zlehcujici pristup ovsem s jistou davkou hloubky a moudrosti mimochodem vsimla sis jak po oznameni odvolani Vesecke znovu otevrela s rakusany pandury? a tet Pitr? cim to? nic proti ni jen se brani stejnymi zbranemi Na tyto kone nema zatim nikdo mnoho lidi vi za ta leta mnoho na jine lidi

anka ( 31. července 2010 17:00 )

temi minusy mate na mysli zavirani nevinnych lidi do cs koncentracnich taboru na 10 let ci na dozivoti, popravy nevinnych lidi, rozbiti rodin, zabrani soukromeho majetku atd....a porad vam to pro dnesech vychazi jako velke minus? Smutne... Jak vite, nejvetsi rozkradani nasi republiky doslo na zacatku 90 let - a byli to prave komuniste - protoze meli pristup k potrebnym informacim a jeden druhemu kryl zada....prevlekly kabaty a stale hraji stejnou hru..... Pane gogo, to ze si myslite, ze za komunismu bylo lepe.....je smutne.....Na rozdil od vas, ja jsem vdecna, za svobodu, kterou mame dneska....Ano, kazda mince ma dve strany....dnesni spolecnost neni idealni....mohu vam rici, ze idealni spolecnost ani neexistuje.....ale me osobne je mnohem milejsi, nez ta nase komunisticka minulost.

gogo ( 31. července 2010 16:37 )

Kdyby jsi četl pozorně, tak by jsi zjistil, že se žádných "mejch" komančů nezastávám. Ale že ve srovnání s tímto marasmem jsem pohled na ně musel změnit. To je celé. Pamatuji si jaké byly dříve plusy a mínusy ve společnosti a jaké jsou dnes plusy a mínusy... A sčítám a odčítám. A vychází mi pro dnešek velké mínus. To je celé...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa