Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smolař Rex dvakrát skončil v útulku. Zažil si i týrání, teď má domov u Jindry

Autor: Jana Ulrichová - 
27. listopadu 2018
12:00

Na německého ovčáka Rexe se konečně usmálo štěstí. Už dvakrát se přitom během svého života ocitl v útulku v Řepnici na Litoměřicku. Blesk Tlapky byly u toho, když po měsících čekání a vyhlížení zamířil rovnou do nového domova.

Rex se poprvé dostal do útulku před zhruba dvěma lety. Tehdy jej našli lidé ve velmi zbědovaném stavu pobíhat po ulici. „Byl vyhublý, evidentně týraný, nemohl už ani chodit,“ popsala majitelka útulku Miluše Maskulanisová. I když byl tehdy Rex téměř na pokraji smrti, v útulku se ho ujali a vyléčili.

Dávali ho dohromady několik týdnů. Když se zotavil, ujal se ho nový majitel, který měl Rexe jako společníka. „Staral se o něj dobře, měl ho opravdu rád. Bohužel ale velmi těžce onemocněl a o Rexe se už nemohl dál starat. Proto nám ho sem přivezl zpátky,“ uvedla majitelka útulku Miluše Maskulanisová. V kotci, kde se tak během krátké doby ocitl už podruhé, vyhlížel šestiletý Rex nový domov od srpna.

„Je to milý a hravý pes. Bohužel je velký a také starší,“ vysvětlila Maskulanisová, proč se Rexovi dlouho nedařilo najít nového majitele. Až teď se na něj konečně usmálo štěstí. Zaujal Jindru Tomanovou (77) z Prahy, která se rozhodla jeho smůlu prolomit a dát mu nový domov.

„Jeho příběh mě zaujal. Celý život jsem měla ovčácké psy a poslední mi v červenci zemřel. V rozhodnutí ujmout se Rexe mě podpořila i rodina, a proto jsem si pro něj přijela,“ řekla paní Jindra. Dodala, že Rex u ní bude mít jak dost prostoru na pohyb na zahradě, tak teplý pelíšek v domě.

Sledujte nejen tuto kauzu, ale i další zvířecí příběhy na nové stránce Blesk tlapky

Co jsou Blesk tlapky

Nový projekt Blesku. Tým reportérů se pouští do tvrdého boje s množírnami! Vydává se po stopách zoomafiánů, kteří přes naše území denně „vyperou“ milionové částky nelegálním obchodem se zvířaty, trpícími v nelidských podmínkách. Blesk tlapky chce přimět zákonodárce k prosazení tvrdého postupu proti nelegálním překupníkům a tyranům zvířat. Chce spojit všechny slušné pejskaře z celé země a zastavit trápení zvířat.

Nebuďte lhostejní!

Byli jste svědkem týrání zvířat? Naletěli jste množírně? Děje se ve vašem okolí příkoří zvířatům?

Napište týmu Blesk TLAPKY na email tlapky@blesk.cz nebo na náš Facebook nebo Instagram. Děkujeme!

bea.christ...@... ( 27. listopadu 2018 16:58 )

Doporučuji, nejlepší způsob, jak zhubnout > > > www.Takeslim.com

bibijana ( 27. listopadu 2018 16:21 )

Krásné a dojemné!!! Bůh Vám žehnej za tento ušlechtilý čín. Jsem dojatá, protože Rex mně podobou připomíná jednoho týraného psa, kterého se mně, bohužel, nepodařilo zachránit. Není den,kdy bych si nevzpomněla a neproklínala zrůdu majitele. Ale nepochybuji, že i on a všichni jemu podobní, bude jednou strašně trpět, za to, čím se na zvířatech provinil.Paní

Zobrazit celou diskusi