Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hodili to na něj, brání metanolového vraha manželka

Jeden z hlavních aktérů metylové kauzy Rudolf Fian: Podle manželky jeho společníka Křepely vinu na jejího muže záměrně hodil
Jeden z hlavních aktérů metylové kauzy Rudolf Fian: Podle manželky jeho společníka Křepely vinu na jejího muže záměrně hodil  (Autor: Foto Blesk - Slávka Červená)
Autor: simao, sc, INT - 
26. září 2012
11:19

Viník, nebo bílý kůň? Tomáš Křepela (37) je jednou ze dvou hlavních postav metanolové aféry, kvůli které již zemřely více než dvě desítky lidí. Jeho manželka Natálie ho však hájí. Prý to na něj hodili.

Jednatel společnosti Carlogic z Řitky, vyrábějící autokosmetiku, u Prahy Tomáš Křepela (37) je jedním ze dvou hlavních obviněných v kauze otrav metylalkoholem.

Byl zatčen společně s bývalým hostinským Rudolfem Fianem (42). Společně měli kvůli výdělku otrávit desítky lidí, 26 jich přišlo o život. A Česko má nové masové vrahy...

"Věděli, že ta směs může ohrozit zdraví a životy," tvrdí státní zástupce Roman Kafka o Křepelovi a Fianovi, kteří prý pustili smrtící metylalkohol do oběhu. Vyrobit jej měli z látky do ostřikovačů, legálně pořízené v zahraničí.

Prý bílý kůň

„Byl to obyčejný číšník, spíš jednodušší kluk. Podle mě na to vůbec neměl, aby něco takového vymyslel. Spíš jestli nebyl něčí bílý kůň,“ vyjádřil se však o Křepelovi provozní hotelu, ve kterém Tomáš pracoval. Vině svého syna nevěří ani jeho otec.

A Křepely, který se oženil s Ukrajinkou Natálií a vyženil syna, se zastává i jeho manželka. Špatně se jim asi nevedlo. Před jeho bytem v Nupakách u Prahy údajně parkoval s lepšími vozy - mercedes, či černým superbem, kterým teď jezdí právě Natálie.

Zároveň se však spekuluje o tom, že ke kšeftům s metylalkoholem dohnala Křepelu finanční krize - policie prozradila, že se do nich podezřelí pustili kvůli vlastnímu obohacení. A Křepelovi se peníze na splácení milionové hypotéky za nový byt jistě hodily.

Podle manželky to na Křepelu hodili

Podle Křepelovy manželky však Křepelu zatkli po prohledání skladu v Opavě neprávem. Fian podle ní hodil na jejího muže vinu.

Natálie, která ve firmě pracovala jako účetní, v České televizi objasnila pouto mezi oběma obviněnými:  "Byl u nás zaměstnaný. My se neptáme, co kdo dělá dál." A pro iDnes.cz dodává: "Bylo to na něj připravené, po tom byste měli jít..."

Metylová chobotnice však nezahrnuje pouze tyto dva muže. Již dříve policie zatkla další distributory a obchodníky se smrtí, schovanou za falešnými kolky a etiketami s levnou vodkou a rumem.

querty ( 27. září 2012 10:24 )

Slovenský ministr zemědělství a rozvoje venkova Ľubomír Jahnátek ihned zákázál dovoz českého alkoholu do SR a dokonce chce zákaz prodloužit do konce roka. Pikantní na příběhu je to, že hlavou metylové kauzy je Slovák Rudolf Fian.

hanzohatori ( 26. září 2012 18:05 )

Celá kauza s metanolem smrdí jako připravená provokace ve které se přitroublíků dělají nějací bosové... Jakou má logiku kupovat v zahraničí drahé čistící prostředky a pak je lít do lihu? Jestli je něco moje živobytí, nebudu si to kazit tím, že na sebe upozorním hromadnou otravou. Co takhle ty lidi delší dobu sledovat a pak jim do skladu přihrát pár barelů metylu...?

kov3 ( 26. září 2012 18:03 )

Len naivka si moze mysliet, ze tito dvaja ovladali obrovsky cierny trh s alkoholom...Biele goliere su v pozadi a ostanu "bez straty kyticky". Samozrejme tymto dvom dozivotie, ale v Thajsku...

valentinar ( 26. září 2012 15:08 )

Já? Já zas nechápu, proč meleš o politice. Konec hlášení.

reeh ( 26. září 2012 14:46 )

Velmi slušná anylýza.

Zobrazit celou diskusi