Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Akademie žurnalistiky a nových médií: Do světa míří dalších 49 absolventů!

Autor: Tomáš Koníček - 
13. března 2017
20:33

Další studenti se blíží k vysněnému cíli! Akademie žurnalistiky a nových médií (AKAŽ), která úspěšně funguje už čtvrtým rokem, pošle do mediálního světa už druhý absolventský ročník. Mezi těmi dalšími můžete být třeba vy!

Devětačtyřicet studentů! Tolik se jich chystá v červnu k absolutoriu. A ještě než předstoupí před zkušební komisi, zajuchali si v pražském hotelu Belvedere na plese, který pořádala PB – Vyšší odborná škola a Střední škola managementu s.r.o. „Bylo to skvělé, ale teď už se musíme připravovat na zkoušky,“ řekla jedna ze studentek Věra Exnerová.

Akademie žurnalistiky a nových médií, to je škola, díky níž najdete uplatnění v mediálním prostředí. Škola, která na to jde jinak a úspěšně připravuje desítky studentů pro uplatnění v lákavém světě médií, PR, reklamy…

Příkladem, že to funguje, je třeba Jessica Lutišanová, jedna z těch, které čeká za dva a půl měsíce absolutorium. „Nejprve jsem chodila do Blesku v rámci školy na praxi a poté v něm dostala příležitost pracovat. Takže to naprosto předčilo má očekávání,“ říká Jessica, která už rok pracuje v Blesku jako redaktorka domácího oddělení.

Máte šanci

Chcete pracovat v médiích také? Pak je tato škola právě pro vás! Největším tahákem je právě praxe v mediálním domě Czech News Center (CNC), který vydává Blesk (a také Aha!, Sport, Reflex a spoustu dalších titulů).

Díky tomu si můžete vyzkoušet, co práce obnáší. „Psala jsem PR články pro inzerci. Byla to velice zajímavá zkušenost. Také jsem chodila na praxi do časopisu Blesk pro ženy,“ popsala svoji zkušenost Věra Exnerová.

Nejen během praxe se studenti potkávají se zkušenými novináři, ti také pravidelně chodí do školy přednášet.

Pozor! Hlásit se můžete nejen do denního, ale i kombinovaného studia. To může být výhoda pro ty, kteří už pracují a chtějí si doplnit vzdělání.

Zaujalo vás to? Pak není nic jednoduššího než podat do 31. května 2017 přihlášku. A bonus navíc! Nemusíte se stresovat z přijímacích zkoušek. Ty totiž probíhají formou motivačního pohovoru. Přihlaste se i vy!

Video  Miss Buranská jde na Akademii žurnalistiky, kdo si přisedne?  - David Vaníček, Petr Soukup
Video se připravuje ...

Jak na to?

  • Akademie žurnalistiky a nových médií je projektem, který je realizován ve spolupráci mediálního domu Czech News Center, a. s., s PB – Vyšší odbornou školou a Střední školou managementu s.r.o.

  • Přihlášku ke studiu na školní rok 2017/2018 podejte do 31. května 2017.

  •  Na výběr máte denní nebo kombinované studium. Obě formy jsou rozvrženy do tří let.

  • Školné činí 27 tisíc za školní rok.

  • Den otevřených dveří (Nad Rokoskou 7, Praha 8) je 9. května 2017 (14–16 hodin).

  • Přihlášku ke studiu lze stáhnout na stránkách www.akaz.cz nebo na webu www.pbvos.cz.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi