Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na „vejšku“, nebo na „vošku“? Absolventy s praxí zaměstnavatelé vítají

Zaměstnavatel vždycky uvítá uchazeče s praxí.
Zaměstnavatel vždycky uvítá uchazeče s praxí.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: red - 
12. dubna 2016
09:01

Vybíráte, kam po střední škole? Proč si místo vysoké školy zvolit vyšší odbornou? Třeba kvůli praxi, kterou absolvujete při studiu a kterou budoucí zaměstnavatel ocení. Jak je na tom vyšší odborné vzdělávání?

Ve dnech 12. 4. 2016 a 13. 4. 2016 proběhne v Hotelu Olšanka na pražském Žižkově Konference k dvacátému výročí vyššího odborného vzdělávání s podtitulem „Odbornost pro praxi.“ Cílem konference je diskutovat o postavení vyšších odborných škol ve školském systému, představit úlohu VOŠ z pohledu zaměstnavatelů, věnovat se uplatnitelnosti absolventů VOŠ na trhu práce a hovořit o zkušenostech z práce s absolventy VOŠ v praxi.

Celá akce je pod záštitou ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřiny Valachové, která celou konferenci zahájí svým projevem v 9:40. Kromě ministryně vystoupí na konferenci také předsedkyně AVOŠ Markéta Pražmová, konzultant CZECH NEWS CENTER Vadim Petrov, ředitelka Národního institutu dalšího vzdělávání Hana Plitzová a mnoho dalších významných hostů.

Program nekončí proslovy hostů, ale v úterních večerních hodinách všechny přítomné čeká divadelní představení v podání absolventky herecké VOŠ Barbory Mošnové a módní přehlídka studentů VOŠON Praha 7. Ve středu zasedne koordinační výbor a valná hromada AVOŠ a tím se celá konference zakončí.

Více informací o programu ZDE>>

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi