KSČM získala tři mandáty - a ty obsadí Kateřina Konečná, Jiří Maštálka a Miloslav Ransdorf, který dostal jako komunistická čtyřka více preferenčních hlasů než trojka kandidátky Kohlíček. Ten byl sice v europarlamentu aktivnější než Randsdorf, když například vede v počtu diskusních příspěvků poměrem 92:36, ale k 1. červenci si musí balit kufry.

Zlaté skandály?

„Panu Ransdorfovi pomohlo to, že byl více vidět. I jeho skandály. Platí tu totiž jedno ze základních pravidel marketingu. Pokud jej lidé vidí v televizi, tak zanedlouho zapomenou, kvůli čemu tam byl. Ale ta osoba jim v paměti zůstane,“ řekl Blesku Kohlíček.

Raději zavěsil

Ransdorfa slova jeho kolegy ale pěkně namíchla. „Nezlobte se, ale tohle mi vůbec nestojí za to komentovat,“ řekl naštvaně do telefonu Blesku a zavěsil. Skutečností ale je, že do hlavních zpráv se pravidelně dostává ne díky kvalitně odvedené práci, ale zejména kvůli způsobeným dopravním nehodám, milionovým dluhům, exekucím a čelem položeným na desku stolu při nejrůznějších jednáních.

Video:

Video
Video se připravuje ...

Miroslav Ransdorf spal na zasedání Evropského parlamentu Youtube.com

Zmizel zadem

Upozornil na sebe třeba tím, že usnul v europarlamentu a prochrápal volbu předsedy vlastní strany. Nizozemský novinář se pak loni snažil dokázat, že si český europoslanec přišel na zasedání jen nahlásit účast, shrábnout denní dietu 304 eur (nyní 8 339 Kč) a poté zmizel zadním vchodem...

Politolog Jiří Pehe: »Spáč« má své místo

„Možná že marketingový argument pana Kohlíčka v jiných společenských oborech platí, ale v politice dle mého názoru ne. Lidé jsou totiž obecně k politikům velmi kritičtí, a proto si pamatují moc dobře, jakým skandálem nebo sérií skandálů se ten který politik zapsal. Nemyslím si tedy, že by panu Randsdorfovi pomohlo to, že v práci spí. Spíše je viditelný kvůli tomu, že je známý levicový intelektuál a voliči ho vnímají jako určitý symbol.“