Jeho instrumentem jsou kbelíky, pánve, hrnce, podnosy a PVC trubky a všechny jsou recyklované. „Vymyslel jsem to náhodou. Jen tak mimoděk jsem bubnoval na PVC trubku a najednou mě napadlo složit nový originální nástroj,“ prozrazuje.

Když přijde policie, nemůže rychle zmizet

Jeho instrument se skládá složitě, trvá to tři čtvrtě hodiny. „Občas nastal problém, když jsem hrál, kde to nebylo dovoleno. Přišli policajti. Nemohl jsem jen tak zmizet, jako kdybych měl jen kytaru,“ směje se.

Španěl si jako bubeník dobře vydělával dvacet let, ale chtěl změnu. „Byl jsem už unavený z klasické hudby. Lákalo mě něco nového, originálního, improvizace, kontakt s lidmi a taky cestování,“ vysvětluje důvod své životní změny.

Video
Video se připravuje ...

El Loren hraje na opravdu neobvyklý nástroj. Markéta Malá

El Loren je kočovníkem po Evropě

Na otázku, zda má přítelkyni, jen s úsměvem odpoví, že chodí hodně na rande. Většinu času ale prý tráví skládáním muziky.Můj styl hudby je elektro, ale pozor, bez jakýchkoliv elektrických přístrojů,“ dodává.

El Loren se doma cítí v celé Evropě, i když rodný Madrid má v jeho srdci speciální místo.Jsem kočovníkem. Už tři roky žiji ve své dodávce, miluji život na cestě,“ svěřuje se s životním stylem.

V Brně byl poprvé a dal si pivo

Brno navštívil letos poprvé v rámci festivalu pouličních umělců. „Moc se mi tady líbí. Hlavně mi chutná vaše pivo. Překvapilo mě, že tu máte hezké počasí, ale v zimě bych asi zmrznul,“ vtipkuje Španěl.