Zatímco ostatní bojovky jako Tekken 7 nebo Street Fighter V se snaží přinést co nejpropracovanější bojový systém plný složitých komb a chvatů náročných na nacvičení, vydává se Marvel vs. Capcom Infinite úplně jinou cestou. K tomu, abyste se naučili tuhle mlátičku hrát, vám stačí několik málo okamžiků. A je jedno, zda máte za sebou deset dílů Mortal Kombat, nebo jste nikdy jinou bojovku v životě nehráli.

Marvel vs. Capcom Infinite je totiž hra přístupná naprosto všem. Nemusíte se zdlouhavě učit složité chvaty, kombosekvence, juggly (typ komba, při němž udržíte protivníka ve vzduchu neschopného obrany) ani speciální útoky. Stačí vám zmáčknout jedno tlačítko několikrát po sobě, případně dvě a více najednou a rázem se obrazovka rozsvítí lasery a oslňujícími explozemi. Takový násilný ohňostroj.

Dante spustil svůj super útok.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Dění na obrazovce se kvůli nereálným útokům a následným efektům stává naprosto nevhodné pro epileptiky. Těžko si představit, že by někdo z nich nedostal při hraní nebo sledování hry záchvat. Efekty jsou šílenější a pompéznější než na taneční party. Grafika je jinak hodně pěkná. Modely postav jsou propracované, animace správně komiksová a oproti předchozímu dílu jde o posun.

Pokud se k Marvel vs. Capcom Infinite posadí zkušený hráč bojovek, i on bude mít možnost se prodrat k složitějším útokům. V takovém případě pak půjdou komba do stovek. Přesto nelze přehlédnout, že konkurenční mlátičky jsou propracovanější. Tahle nabízí v základu celých 30 bijců ze stáje Marvel a Capcom. A většina z nich stojí za to.

Hrdinové a padouši od Marvelu proti sobě
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Z komiksového Marvelu si je možná zahrát za Avengery jako Irona Mana, Hulka, Thora, Kapitána Ameriku, Hawkeye i Spider-Mana nebo Dr. Strange. Nechybí ani záporáci jako Dormammu, Ultron nebo titán Thanos. Od Capcomu se do ringu přiřítili nejen bojovníci ze série Street Fighter Ryu a Chun-Li. Zahrát si můžete za Chrise Redfielda a Nemesis z hororové ságy Resident Evil, Franka Westa z Dead Rising či Danteho z Devil May Cry.

Většina postav je parádních. Najdou se však i takové, které nám nic neříkaly. Kdo je komiksový Nova? Proč sem vybrali prťavého rytíře Arthura z Ghosts ’n Goblins? Je zřejmé, že výběr měl být co nejšílenější. A to se povedlo. I když už je dnešní doba taková, stejně je zklamáním, že ne všechny postavy jsou dostupné hned. Další dodatečné do hry přibudou až jako placený stahovatelný obsah neboli DLC.

To, co dělá z Marvel vs. Capcom Infinite výjimečnou záležitost ve smyslu samotného boje, je přítomnost kamenů nekonečna. Jde o kámen prostoru, času, duší, mysli, reality a síly. S jejich pomocí můžete využívat jejich schopnosti. Kámen času vám pomůže rychle se pohybovat na obrazovce, kámen duší vám zase po úspěšném zásahu doplní část zdraví. Spustit lze také bouři nekonečna a získat další dočasnou výhodu.

Marvel vs. Capcom Infinite má také správně bláznivý příběhový režim. V něm se hrdinové z obou světů musejí po splynutí svých světů postavit Ultronovi Sigma – padouchovi, který vznikl spojením robota Ultrona a Sigmy ze série Mega Man. Nechybí spousta videosekvencí, akce, vtípky, ani nuda do konce nepřichází. Tento režim vám zabere zhruba čtyři hodiny ke splnění a zažijete v něm spoustu různorodých bojů. I proti zástupům Ultronových dronů.

Fotogalerie
26 fotografií

Dále si můžete zahrát arkádu, souboj s počítačem, online zápas nebo versus klání v jednom obýváku. Obrovskou výhodou bojů je jejich zaměření na tag známý z vedlejší série Tekken Tag Tournament. Jde o klání dvou proti dvěma, při nichž lze měnit bojovníky či zaútočit s oběma najednou ve spojeném útoku. Prostě krystalicky čistá zábava. Marvel vs. Capcom Infinite je šílenost v tom nejlepším slova smyslu. Fanouškům bojovek se určitě líbit bude a navíc si ji mohou užít i ti, kteří nemají s virtuálním mlácením takové zkušenosti.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:
Novodobý akční Resident Evil
Queen Zenobia a další atmosférická prostředí
Děsiví mutanti Ooze
Vylepšené modely postav

Minusy:
Zombie citelně chybí
Hloupý příběh a hloupé postavy
Kampaň nelze hrát v kooperaci
Rozmazaná prostředí

 

Infobox
Datum vydání: 19. září 2017
Platformy: PlayStation 4 (testováno na PS4 Pro), Xbox One, PC
Cena: 1599 Kč (konzole), 1099 Kč (PC)
Výrobce: Capcom
Vydavatel: Capcom
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ