Nejlepší na celé hře je, že klidně mohla být klonem některé z předešlých her, ale není tomu tak. Jde o zcela nový titul s vlastní hratelností, pravidly i konceptem. Přesto je hra více Street Fighter než Tekken. Přináší trojrozměrnou barevnou grafiku komiksového stylu a dvourozměrnou hratelnost, přesně ve stylu Street Fighter IV a jeho vylepšených verzích.

Video
Video se připravuje ...

Dvě bojovky se střetávají v Street Fighter X Tekken Capcom

 

To nejlepší z obou táborů?

Hra přináší v základní nabídce 38 zápasníků, rozdělených přesně na polovinu podle původu. Za Street Fighter bojuje samozřejmě Ryu, jeho parťák Ken, Chun-Li, Cammy, ale i záporáci jako M. Bison nebo Yuri. Z přítomnosti některých postav, jako tlusťocha Rufuse, wrestlera Huga nebo lascivní Poison, jsem spíš na rozpacích. Za Tekken nastupují nejznámější bojovníci jako Kazuya a Heihachi Mishimovi, Jin Kazama, Nina Williams, motorkář Paul Phoenix či kybernetický samuraj Yoshimitsu. Škoda že se do hry neprobojoval i Bryan Fury. Jde samozřejmě o osobní preference, ale i přes pár mušek je nabídka bojovníků oslnivá, další navíc bude možné později zakoupit jako stahovatelný obsah. Nutno dodat, že bonusových postav je ale nejvíc v PlayStation 3 verzi.

Arény, ve kterých se boje odehrávají, jsou barevné a nápadité
Autor: Capcom

Vystřídej mě, parťáku!

Souboje probíhají ve stylu Tekken Tag Tournament, čili dva na dva. Postavy je možné během boje měnit. Výměna může vést i ke kombu nebo strategii. Bojovníkovi »na střídačce« se totiž doplňuje zdraví. Jakmile ale jen jednomu dojde, je konec. Důležité je tudíž taktizovat. Hratelností samotného boje připomíná hra poslední díly série Street Fighter, má však celou řadu novinek. Bojovníci mají tři typy kopů i úderů pěstí. Mají i ukazatel, po jehož naplnění mohou spustit speciální chvaty. Bojovníci mohou svými schopnostmi získat i speciální drahokamy, díky kterým dosáhnou dočasného zlepšení schopností. V útoku, obraně, délce ukazatele, rychlosti atd. Kdyby vám některé chvaty, speciální útoky nebo obrana nešly, hra obsahuje úžasně propracovaný tutoriál, kterým vám všechny nuance hry vysvětlí. Navíc lze zapnout zjednodušené chvaty pro začátečníky.

Fotogalerie
6 fotografií
 

Podívaná pro oči

Street Fighter X Tekken přichází s barevnou vizuální podobou, moc dobře známou z nejrůznějších variací Street Fighter IV. Postavy jsou nápadité, jejich grimasy čitelné a zábavné, animace hladká a hra běží plynule jako blesk. Výjimkou je plynulost online klání, která občas lagují. Speciální vyzdvihnutí zaslouží arény, ve kterých se bojuje. Srší nápady, mají promyšlený vizuální design a jsou bohatě animované. Podíváte se tak k dinosaurům do parku, do slévárny nebo na samotnou Antarktidu. Tato aréna stojí obzvlášť za pozornost, protože se odehrává ve vznášedle, které pronásleduje obří mamut. K tomu si připočtěte naprosto perfektní hudbu, která v sobě kombinuje kytarové i elektronické prvky a máte audiovizuální pecku. Hra se skvěle i ovládá a i s analogovou páčkou dokážete snadno vystřelit Hadouken. Street Fighter X Tekken je prostě radost hrát. Tak jděte do toho!

Hodnocení Blesk.cz: 9/10

 

Plusy:

Výborná hratelnost s novými prvky

Skvělý výběr postav

Krásná grafika a chytlavá hudba

Propracovaný tutoriál

Minusy:

Nestabilní online hra

 

Infobox

Datum vydání: 9. březen 2012

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3

Cena: 1599 Kč

Výrobce: Capcom

Vydavatel: Capcom

Distributor v ČR: Cenega

Jazyk: AJ