Nebudeme chodit kolem horké kaše, pokud neradi běháte po arénách na síti nebo neplníte rádi úkoly v kooperaci s kamarády, Battleborn nebude pro vás to pravé ořechové. Tohle je pařba pro vyznavače online klání, vylepšování postav a poměřování sil s ostatními hráči z celého světa.

Video
Video se připravuje ...

Trailer na videohru Battleborn Gearbox Software/2K Games

Jde totiž o výrazného zástupce MOBA (Multiplayer Online Battle Arena), v němž se utkávají dva týmy plné rozličných postav, musí plnit týmové úkoly, chránit své jednotky a přitom zlikvidovat co nejvíc těch nepřátelských včetně lidských protivníků, kteří vám půjdou po krku jako lačné pijavice.

Podobnost s návykovým Overwatch je zřejmá, ale byť jeho kvalit Battleborn nedosahuje, obsahuje toho o poznání víc. Ve versus multiplayeru je však stále režimů pomálu. Ve skutečnosti jsou zde tři, které se svou náplní od sebe ale dostatečně liší. Navíc vám některé levely designem i vzezřením vskutku učarují.

Ratatata
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
V Capture musíte zajmout nepřátelská stanoviště a ochránit svoje vlastní. V Incursion se musíte probojovat přes nepřátelské linie, zničit protivníkovy jednotky a zajistit, aby ty vaše nedostaly na budku. Meltdown je pak o obětování vlastních jednotek ve vytyčených bodech.

Režimů není moc, ale absenci většího počtu vynahrazuje povedená kampaň. Byť ji některé konkurenční weby haní, nám se líbí. Obsahuje sice pouze osm levelů, ale po vzoru perfektního Titanfallu se snaží vyprávět příběh a obsahuje dostatek úkolů. Byť se od sebe moc neliší.

Některé úrovně jsou vážně povedené.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Příběh je sice hloupý, ale postavy jsou zábavné a nechybí originální humor. Animované sekvence také mohou své příznivce potěšit. Battleborn oplývá stylovou grafikou, která sice není kdovíjak detailní, ale její pojetí nezatěžuje výkon konzole a klání jsou plynulá.

Tím, co dělá ze hry nadprůměrnou zábavu, jsou stejně jako v Overwatch její hrdinové s naprosto odlišnými schopnostmi. Zde jich je dokonce 25, a abyste získali přístup ke všem, bude potřeba je nejdříve odemknout, což vás vyzývá k opakovanému hraní. A byť obsahu není tolik, jak by mělo, hra vydrží přesto na dlouho.

A jde se na věc.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Vývojový systém je však prapodivný. Zatímco jste ohodnoceni zkušenostmi po každém klání, schopnosti si odemykáte v každém klání zvlášť. Navíc v reálném čase. Vybrat si je můžete v stromu schopností, který je však docela zmatečný, a v hektickém boji vám může utéct, co vlastně chcete.

Hra má i doprovodný titul pro mobilní telefony. Battleborn Tap nabízí možnost odemknout si nové skiny, ale byť je zdarma, jde o blbost nehorázného kalibru. Za úkol máte pouze ťukat na nepřátelské jednotky a vylepšovat ty vlastní. Nestojí ani za stáhnutí.

Fotogalerie
30 fotografií
Battleborn není dokonalá hra, vyznavačům online bitev však může učarovat. Pokud jsou vám navíc po chuti MOBA hry, dejte Battleborn šanci. Jde o vtipný počin, který si může najít ve vašem herním životě místečko. Navíc pokud vás chytne, vydrží hra na dlouho. Jste připraveni se připojit?

Hodnocení Blesk.cz: 7/10

Plusy:
25 parádních hrdinů
Kooperativní online kampaň
Nechybí humor
Vydrží na dlouho
Některé levely jsou hodně podařené

 

Minusy:
I přes spoustu hrdinů málo obsahu
Prapodivný systém levelování
Hloupý příběh
Battleborn Tap je kravina

 

Infobox
Datum vydání: 3. května 2016
Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC
Cena: 1749 Kč (konzole), 1199 Kč (PC)
Výrobce: Gearbox Software
Vydavatel: 2K Games
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ