Veronika Lukacs (25) z Univerzity Západního Ontaria si zvolila vskutku netradiční téma diplomové práce: „Konce romantických vztahů a jejich dopad na chování na Facebooku“. A nestačila se divit.

Lidé čtou staré vzkazy od bývalých partnerů a znovu je analyzují. Zkoumají každého, kdo by je mohl nahradit. Dělá to skoro každý,“ informovala Veronika o svých zjištěních v deníku Toronto Star. A to až v 88 procentech případů!

Vymazat z přátel? Trpíte ještě více!

Až 70 procent dotazovaných se prý pokusilo využít účet kamaráda, aby zjistila cosi nového o expartnerovi. Třetina umístila na svůj profil fotografii, která v něm měla vyvolat žárlivost. Další psali verše a úryvky písňových textů.

Původně jsem měla za to, že kdo odstraní expartnera ze seznamu přátel, bude mít klidnější život. Zjistila jsem, že opak je pravdou,“ tvrdí Lukacs. Nejvíce prý strádají ti uživatelé, kteří odstranili z Facebooku vše včetně společných fotografií s partnerem.

K využití profilu kamaráda ke špehování bývalého partnera se přiznalo 70% lidí
Autor: profimedia.cz

Toho jsem schopen?

Tvrdit, že se tak chovají všichni „lidé“, je od Lukacs nadnesené, neboť mezi jejími 107 respondenty byli pouze studenti ontarijské univerzity. Přesto, či právě proto, dostávala neobvykle upřímné odpovědi.

„Jeden muž se přiznal, že se vloupal na účet bývalé přítelkyně. Byl z toho velmi na rozpacích. Nikdy si prý nepomyslel, že by byl něčeho takového schopen.“