Sociálních sítí jsou na internetu desítky. Každá z nich nabízí přehršel možností, jak zveřejňovat své osobní informace, zážitky, dojmy, vlastní fotky nebo videa. Navíc tak získáte rychlý přístup ke komunikaci s kamarády a můžete se seznámit s celou řadou nových lidí. Blesk připravil stručný a výstižný přehled nejznámějších a nejzajímavějších sociálních sítí.

Facebook – síť pro všechny

Facebook je nejrozšířenější sociální sítí
Autor: Facebook

Stručně a jednoduše, sociální síť pro všechny. V profilu zveřejníte, co uznáte za vhodné, ale sdělit můžete téměř vše. Své známé i nové tváře můžete udělat virtuálními přáteli. Víte všechno, co se kolem nich šustne, dohazujete si nové kontakty, sdílíte fotky, informace a dojmy, prostě jste na stejné vlně. Můžete vytvářit i celé skupiny uživatelů se stejnými zájmy, připojit se k veřejným akcím, kterých se zúčastníte. Můžete prostě veřejně sdílet svůj život se všemi, se kterými chcete.

Twitter – sociální síť pro psavce

 

Twitter je mikroblogem
Autor: Twitter

Tento mikrolog je trochu jiný šálek kávy. Na rozdíl od Facebooku sdělujete své myšlenky, nálady a dojmy všem uživatelům a nejenom své skupině přátel. Máte psavou náladu? Twitter to ocení a vám podobní uživatelé také. Stačí označit téma, film, který jste viděli, nebo festival na kterém jste byli a můžete se o něm bavit s celým Twitterem. Vaše sdělení se ale musí vejít do 140 znaků.

LinkedIn – pro ty co hledají kolegy nebo práci

LinkedIn se nejvíc hodí těm, kteří se v pohybují v profesní sféře
Autor: LiknedIn

Jde o čistě profesní sociální síť, na které si shromáždíte kontakty na stávající, minulé či budoucí kolegy. Hledáte práci či specialistu z vašeho oboru? Pak je LinkedIn to pravé místo pro vás. Tato sociální síť je totiž pomocníkem i personalistů a profily na ní mají nejenom řadoví uživatelé, ale i celé firmy. Díky funkci otázek můžete položit specifické dotazy lidem přímo z jejich oboru. A profesionálové vždy najdou nebo zodpoví správnou odpověď.

Leyter.com – pro ty, co se chtějí seznámit

Leyter je sociální síť a seznamka v jednom
Autor: Leyter.com

Tíží váš samota a hledáte nejen přátele, ale i partnera? Můžete jít na online seznamku, ale tam často chtějí všichni jen sex nebo rande. Zlatou střední cestou je Leyter.com, sociální geolokační síť se seznamkou v jednom. Chcete jít na pivo, do kina, venčit psa či na rande? Na všechno tu najdete parťáka. Potkáte někoho na ulici a padnul vám do oka? Funkce zpětného dohledání vám ho najde. A až ho najdete, rychle z internetu do reality. A pokud se bude chtít seznámit někdo s vámi, má skvělou možnost si prohlédnout váš profil, fotky, i zájmy.