Přístroj pojmenovaný Kissenger dokáže možná zachránit i kdejaký vztah na dálku. Dokáže totiž pomoci vyměňovat polibky dvojicím, které jsou od sebe vzdáleny i přes půlku Zeměkoule. Kissinger je malým přístrojem ve tvaru hlavy, na kterém se nacházejí silikonové rty. Ty mohou zprostředkovat polibek na dálku.

Připojit k internetu a líbat!

Kissenger je samozřejmě zapotřebí vlastnit v páru, aby bylo možné polibky přenášet. Malé zařízení připomínající hlavu zapojíte jednoduše do počítače prostřednictvím USB portu. Nutné je připojení k internetu, přes které se zařízení spárují. Poté se připojené Kissengery sami aktivují. Jakmile začne člověk líbat umělé silikonové rty, aktivují se dotykové senzory na Kissengeru vašeho partnera. Simulují pak jeho skutečné líbání. Přes webkameru se na sebe můžete i dívat. Požitek není takový, jako u skutečného líbání, ale jde alespoň o první pokus o nějakou skutečnou alternativu.

Fotogalerie
4 fotografie
Na trh ještě ne

Nejdůležitější bylo přenést intenzitu, tlak a také tvar rtů,“ popisuje vývoj přístroje sám tvůrce Hooman Samani.  „Speciální silikonový materiál byl vybrán pro rty, aby nabídnul nejlepší citlivost a pocit při dotyku,“ dodal Hooman, který Kissengera sám testoval. Tvůrci již chodí nabídky na komerční výrobu z celého světa. On sám však s ní chce počkat a vyřešit etickou otázku svého vynálezu. „Líbání je velmi intimní záležitost, takže když chceme produkt uvést na trh, musíme začít s výzkumem ze sociálního a kulturního hlediska,“ uzavřel.