Žen, a to nejen z řad populárních osobností, jež si na působivé, pozornost přitahující oblečení potrpí, je spousta. Některé jsou ve svém počínání vkusné, jiné naopak. Mimochodem jednou z jejich ikon u nás je Andrea Verešová. A tento styl je vlastní i glorifikované návrhářce Blance Matragi. Tíhne k němu i zpěvačka Lucie Bílá. O brutální, poněkud křečovité extravaganci Kláry Vytiskové z Toxique, či dcery legendy komiksů Káji Saudka, Bereniky, nemluvě – i když tyto výstřednice už spadají do jiné kategorie.

Každopádně dámy, o nichž je řeč, se snaží zaujmout. Prodat svou osobitou ženskost navýsost atraktivním způsobem. Což nejlépe oblékaná žena světa, devětatřicetiletá Gwyneth Paltrow nedělá. A bez přehánění lze říci, že její minimalistické, pro mnohé nudné outfity jsou pravým opakem jejich šatníku, módní realizace.

Tak proč tedy Gwyneth, která pro mnohé ztělesňuje typ holky odvedle, má kredit nejlépe oblékané ženy na světě? Odpověď je jednoduchá: Tato lady, přítelkyně Madonny a návrhářky Stelly McCartney nechce za každou cenu zaujmout. Neotročí módním trendům, sází na sofistikovanou klasiku a má jednotný a navýsost jednoduchý styl. Je symbolem civilní noblesy. A to všechno se počítá.

Fotogalerie
8 fotografií

A co glorifikovaná Kate Middleton?

Gwyneth Paltrow převálcovala i vévodkyni z Cambridge, na poli módy leckdy až příliš servilně médii propagovanou Kate, jíž magazín People označil jako ženu s nejlepším klasickým stylem. Nutno dodat, že Kate si charakter šatníku budovat nemusela. Ten je díky sňatku s princem Williamem daný. Navíc má i předlohu v zesnulé matce Williama, lady Di, jež dodnes funguje.

Hollywoodské dítě Gwyneth Paltrow (dcera herečky a prestižního producenta i režiséra) měla na rozdíl od Kate možnost volby. O to víc je její vítězství cennější.

Františka Čížková