Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Princezna Kate poprvé na veřejnosti! Ale proč tolik tajností?

20. března 2024 | 13:44

Podle posledních informací zahraničních médií byla Kate o víkendu spatřena na farmářském trhu Windsor Farm Shop v doprovodu prince Williama. Magazín TMZ dokonce ověřil pravost videa, které médiím poskytla svědkyně a fanynka královského páru.

Princezna z Walesu Catherine (42), dříve vévodkyně Kate, plní první stránky novin, aniž by hnula prstem. V centru pozornosti stojí nejen kvůli svému zdravotnímu stavu, zmizení z veřejného života, ale také kvůli kontroverzi ohledně upravené fotografie.

Kate byla poprvé od prosince spatřena veřejně až 4. března, kdy byla vyfotografována v autě řízeném její matkou Carole Middletonovou poblíž hradu Windsor, uvádí ABS News. Tato fotografie, která nebyla vydána ani autorizována Kensingtonským palácem, byla prvním veřejným pohledem na princeznu od doby, kdy byla hospitalizována kvůli abdominální operaci v lednu. Ihned po zvěřejnění snímků se však vyrojila řada spekulací, zda v autě skutečně sedí Kate a ne její dvojnice. 

VIDEO: 5 věcí, které má Kate Middleton společné s princeznou Dianou

Video se připravuje ...
5 věcí, které má Kate Middleton společné s princeznou Dianou • VIDEO: Videohub

Omluva za upravenou fotku

Na oslavu britského Dne matek sdíleli William a Kate fotografii s jejich třemi dětmi, princem Georgem, princem Louisem a princeznou Charlotte. Fotografie, která byla první oficiálně vydanou fotografií princezny od její hospitalizace, byla původně připsána Williamovi. Nicméně krátce po jejím vydání byla fotografie stažena několika globálními zpravodajskými agenturami kvůli obavám, že byla "upravena".

Podle metadata souboru, které získala ABC News, byla fotografie zpracována ve Photoshopu hned dvakrát - nejprve 8. března ve 21:54 místního času a poté 9. března v 9:39 místního času. Následující den vydala Kate veřejnou omluvu na sociální síti X, ve které přiznala úpravu fotografie a omluvila se za “zmatek”, který fotografie způsobila. Unikátní je na celé záležitosti i to, že Kate obvykle s veřejností skrze sociální sítě nekomunikuje napřímo, a když ano, tak skrze zaměstnance, který jí sociální sítě spravuje.

Konspirační teorie

Aby toho nebylo málo, kolem stažení Kate z veřejného života se vyrojilo mnoho konspiračních teorií. Některé jsou zábavné, jiné děsivé. Jedna z nich například hovoří o tom, že Kate je ve skutečnosti záhadný umělec Banksy, jiná zas poukazuje na vztah princezny a jejího chotě Williama, který údajně prochází krizí a schyluje se k rovodu. Bizarní jsou pak zprávy o tom, že Kate se zotavuje z plastické operace, nebo že si špatně ustřihla ofinu a nevyjde na veřejnost do té doby, než jí zase doroste.

Konspirátorům k tomu, že se něco v královské rodině děje, nahrává i ten fakt, že Kensingtonský palác podezřele mlčí a informaci o tom, že princezna podstoupila plánovanou operaci břicha zveřejnil až v polovině ledna.

Kate, kde jsi?

Princezna Kate byla nedávno spatřena na farmářském trhu, což přineslo určitou úlevu těm, kteří se obávali o její zdravotní stav. Podle TMZ se spolu s princem Williamem vypravila do obchodu s lokálními farmářskými potravinami Windsor Farm Shop, který se nachází asi kilometr od jejich domova Adelaide Cottage.

Toto veřejné vystoupení bylo jedním z prvních od její operace břicha a ukázalo, že princezna je v dobré kondici a náladě. Svědci popisují, že vypadala šťastně a dobře.Tento výlet na trh může být považován za pozitivní signál, že se princezna Kate zotavuje a brzy se možná objeví na dalších veřejných akcích. Pravost záběrů, které médiím poskytla svědkyně, TMZ dokonce nechala zkontrolovat s tím, že video bylo skutečně natočeno o víkendu.

Autor: Anna Netušilová