Oslavy kubánského podniku La Bodeguita spojené s přehlídkou návrháře Osmanyho Lafitty byly velkou show pod širým nebem, jíž se mohl zúčastnit každý, kdo se u pražského Rudolfina vyskytl.

Její součástí bylo i vystoupení Dary Rolins, která na akci zvolila krajkový, prádlovou košilku připomínající top, jenž drze zkombinovala s kalhotami připomínajícími tepláky. Nutno říci že byly zdobené reliéfní výšivkou a v konci nohavic měly vysokou kantu s třpytivými kamínky.

Celý model byl černý, která frivolní zdobnost tlumila. Stejně jako tenisky a hrubě pletený kabátek s příměsí metalové příze. Součástí outfitu byla i kabela z lakované kůže s ornamentem bílých květů na černém podkladu…

Tato kreace Rolins se stala tématem diskuzí na sociální síti i soustem pro společenský bulvár. I řada redaktorů v newsroomu Blesku jej vnímala jako prapodivný, neženský a má kolegyně, která o akci referovala v článku postaveném na Mahuleně Bočanové, přímočaře nazvala Daru strašidlem. Její názor samozřejmě respektuji, a protože kritika vždycky dává prostor k polemice, musím dodat, že i když Darinin outfit není mému založení vlastní, je stylově vytříbený. Takže na jedničku. A o to jde.

Kde je zakopaný pes?

Dara na akci jako host nezdobila, ona tu vystupovala a na pódiu v košilce a kalhotách vypadala pekelně sexy. A také je dobré si uvědomit, že se Rolins orientuje na klubovou scénu, která je vlastní její podstatě. A té podřizuje svůj look, i když umí – pokud přijde na věc - být hollywoodskou femme fatale. Stačí připomenout její kreace v porotě SuperStar, na plese v Opeře. I když většinou byly opepřené jistou špetkou drzosti, pro někoho zaváněly cirkusem. Tak trochu připomíná Kate Perry, tak trochu Madonnu…

Bohužel většina lidí tyhle souvislosti nebere na zřetel. Nevnímá půvab tzv hobo stylu, který koketuje s homeless světem na úrovni luxusu. Nevnímá napětí kontrastů. Kombinaci tenisek s vyšívanými teplákovými kalhotami, akcent na lopatkách zad rozpáraného kabátku. Ale co lze očekávat od národa, kde ženy k legínám obouvají lodičky na jehle a oblékají na ně minisukně, nejrůznější šatičky. Máte jiný názor? Sdělte jej tedy, prosím, ve čtenářské diskuzi pod tímto článkem, nebo na mém facebooku.

Fotogalerie
4 fotografie