Ostrov Lido opět přitahuje pozornost novinářů, filmových kritiků, příznivců kinematografie. Ale i těch, jež milují podívanou v záři reflektorů skýtající exkurzi do světa iluzí. Pořadatelé festivalu se sice nechali slyšet, že letošní ročník bude spíše komorní a tolika hollywoodskými hvězdami první kategorie jako v jiných letech oslňovat nebude, ale i tak jedinečné zážitky poskytne.

Erotické dusno na kobercích, i na plátně

Benátky nabídnou téma scientologie a taky žhavý sex ve snímku režiséra Briana De Palmy Passion, v němž si zahrála i Noomi Rapace známá ze snímku Muži, kteří nenávidí ženy. Terrence Malick přiveze milostné drama To the Wonder a jsou tu další jiná díla hodná zhlédnutí. Filmová přehlídka trvá do osmého září a naservíruje osmnáct filmů, jež budou soutěžit o prestižní sošku Zlatého lva. Zatím na festivalu oslňují především modelky, ale celá akce, jež odstartovala Váhavým fundamentalistou od americko-indické režisérky Miry Nairové, se teprve rozjíždí.

Fotogalerie
6 fotografií

Lido jistě bude mít své módní ikony i módní podivíny. Někdo bude zářit a jiný dostane nálepku strašidla. Ale už nyní je italský ostrov plný sexappealu, omamných rób a zářivých úsměvů. Zkrátka tohle je velký svět.

Františka Čížková