Jakými změnami vlastně Kateřina, kterou řada lidí stále vnímá jako Hrachovcovou od svého prvního sukcesu na obrazovce prošla? Proč působí jako kosmeticky vylepšený přízrak s dekou uměle napletených vlasů a poněkud křečovitým úsměvem na tváři? Kde ztratila ženskou živočišnost, šarm, sex-appel a stala se věšákem více či méně povedených, infantilními detaily leckdy kořeněných kreací?

Je snad na vině její malé sebevědomí, i když ona to v řadě rozhovorů popírá? Potřeba vyrovnat se stylizovaným vzorům módních magazínů? Touha být hezčí, lépe oblečená, dokonalejší? Jako žena zaujmout? Respektive spíš splnit očekávání druhých. Mimochodem, zdaleka nejde jen o muže. Zde se zejména jedná o laťku, kterou si Kateřina a jí podobné, se sebou nespokojené dívky a ženy, z nichž se často rekrutují anorektičky a bulimičky, nastaví.

Spokojená sama se sebou začala být Kateřina až v době, kdy začala chodit s muzikantem, hercem a moderátorem Petrem Vondráčkem. Po čtyřech půl letech se sice rozešli, ale nastoupil veterinář Jan Herčík, za nějž se šťastně provdala. Nic nenasvědčovalo a nenasvědčuje tomu, proč by měla začít o sobě znovu pochybovat. Hledat svou novou „tvář“, jíž se v hantýrce říká look… Přesto se v posledních třech letech zdá, že taková situace nastala. Bruneta Kateřina si nejprve radikálně (velmi nešťastně) změnila barvu vlasů a prezentuje se světu coby blondýna. Poté se vylepšila zvětšením horního rtu. Z Herčíkové je Dolly Buster,“ psaly noviny. Luxusní značkové šatičky, kabelky a botičky za velké prachy v jejím šatníku přibývají. Jenže je dost často v outfitu „zazdí“ nemožným, většinou infantilním doplňkem.

Kateřina, která se na podzim na ČT objeví v novém seriálu Ententýky, se sice dosud umí smát, ale také čím dál víc vypadává z role přitrouble rozverné naivky.V  nestřežených chvílích se jí v očích zračí smutek. Image mimoně nabývá na síle. Je to snad přibývající věkem, jenž ji nutí k dalším experimentům? Tím posledním byla deka napletených, k pasu téměř sahajících vlasů. A co bude probůh dál?

Fotogalerie
10 fotografií