Festivalu totiž jen pár měsíců před zahájením nečekaně odstoupil dlouholetý generální partner, a tím festival přišel o jeho příspěvek zhruba dvaceti milionů korun. "Jsme akciová společnost, která vytváří rezervy, takže jsme slíbili divákům i veřejnosti, že festival proběhne tak, jako každý rok. Šetřili bychom, ale divák a hosté by to nepoznali. Poznali bychom to my, jako společnost. Nejdražší položka je ubytování, takže bychom třeba pozvali méně hostů. Nebo nakoupili méně filmů. Jejich doprava, pojištění, to vše stojí velké peníze," přiznal Blesku Bartoška.

Trn z paty mu vytrhl právě Mall.cz. "Je strašně příjemný, že se objevily společnosti, které nenechaly festival padnout," dodává populární herec, který poslední dobou moc filmů nenatočil. Ale ne proto, že by nechtěl! "Scénáře, které jsou mi nabízené, nejsou tak zajímavé, abych si ukrajoval z volného času. Hrát chci, ale je to otázka dobrého, kvalitního scénáře," krčí Bartoška rameny,

Přesto ale bez práce není. Pracuje na seriálu s Miroslavem Donutilem. "Dotáčím pokračování Doktora Martina v Beskydech, už od listopadu. Teď máme dva měsíce celozávodní volno, a pokračujeme až v září. Točí se to v Beskydech, takže jezdím 450 kilometrů tam a 450 kilometrů zpátky, to je jediné trochu nepříjemné,"směje se prezident karlovarského festivalu.

VIDEO: Kdo dorazil na festival ve Varech? Podívejte se na to NEJ z červeného koberce!

Video
Video se připravuje ...

Kdo dorazil na festival ve Varech? Podívejte se na to NEJ z červeného koberce! Jan Jedlička

Fotogalerie
12 fotografií