Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary končí. I tentokrát byl jeho kulturně společenský maraton zcela vyčerpávající. Kolaps hrozil nejen jeho nonšalantnímu prezidentovi Bartoškovi, ale všem zainteresovaným, jež tento týdenní masakr dali.

Takový stav se každým rokem opakuje a těsně před ním se odehraje slavnostní ceremoniál uvozený defilé osobností, přehlídkou rób, show pro kordon přihlížejících na rudém koberci. A spolu s ním se každý rok ptám, kdo na tepichu prověřujícím vkus, kinderstube a míru osobitosti oslnil, nudil, ztrapnil se?

Tentokrát má otázka na místě není. Show se nekoná. Hollywoodská star komiksových velkofilmů o Avengers, herec Jeremy Renner, v Česku populární eso Umy Thurman, jež se v mariáši festivalového dění v počátku vyneslo, nepřebil.

Jednoznačnými hvězdami se na onom vzývaném jevišti zvaném red carpet stali manželé Bartoškovi – prezident festivalu a také hlavně herec spolu s archeoložkou. Jeremy Renner vystřihl ukázkový dress code. A pak už byla nuda. Standard za účasti ignorace etikety.

Show must go on, praví klasik. Ale v závěru MFF Karlovy Vary nebyl vůbec, ale vůbec vyslyšen!

Jiří a Andrea Bartoškovi

Oni to dali
Jiří a Andrea Bartoškovi
Autor: Blesk - Pavel Machan a Marek Pátek

Prezident oblékl předpisový smoking. Jeho paní, která v entrée festivalu vynesla bílou róbu, tentokrát sáhla po černé.

Rajčím peřím zdobená toaleta doprovozená správnými doplňky včetně pantoflíčků sklízí plný počet hvězd.

Známka: 1

 

Jeremy Renner

Vypasovaná klasika
Jeremy Renner
Autor: Blesk - Pavel Machan a Marek Pátek

Na rozdíl od jiných hollywoodských kolegů, jež se na koberci v roli mega hvězd promítli, dress code v Česku Jeremy nepodcenil. Takzvaně vyštíhlené sako a nohavice na tělo – on to v doprovodu skvělých lakýrek s přehledem unese.

Známka: 1

 

Jana Švandová

Rudý standard
Jana Švandová
Autor: Blesk - Pavel Machan a Marek Pátek

Atak rumělky v podobě toalety s dlouhými rukávy. Přiznaný pas šatů a pod ním na bocích zavěšený, kamínky zdobený řetěz. A další, na téma stříbřité se odehrávající doplňky. Krychle psaníčka je zajímavá, lesklé punčochy děsivě out.

Známka: 3

 

Kryštof Mucha s manželkou

S odérem sofistikovanosti
Kryštof Mucha s manželkou
Autor: Blesk - Pavel Machan a Marek Pátek

Producent a také doyen nové porevoluční fáze MFF Karlovy Vary měl náležitý smoking a jeho paní oblékla drze oranžovou řízu. Je to za jedna, je to dobré, inspirativní. V té bídě red carpetu rozhodně.

Známka: 1

 

Klára Melíšková a Lenka Krobotová

Rudá versus černá
Klára Melíšková a Lenka Krobotová
Autor: Blesk - Pavel Machan a Marek Pátek

Tyto skvělé, byť až tak masově populární herečky prestiž festivalového koberce zachraňovaly. Klára dress code v černé tubě toalety standardně dala. A totéž platí pro Lenku Krobotovou ve velkoryse střiženém, na vlně minimalismu surfujícím rumělkovém modelu. Ale i tak to není na aplaus.

Známka: 2

 

Gábina Osvaldová s přítelem

Peklo ignorace
Gábina Osvaldová s přítelem
Autor: Blesk - Pavel Machan a Marek Pátek

Skvělá textařka v slavnostním finále připomněla, jak mnozí (většinou zhrzení intoši, což až tak na ni neplatí) stále etiketu akce vypouštějí. On měl mít motýlka, ale i tak je v rámci společenského žita přijatelný. Ona bohužel Black Tie totálně zazdila!

Známka: 4

Video
Video se připravuje ...

Františka Čížková: V knize odhalila duši! Jak přišla o dítě a zase jej našla! Tereza Kühnelová