Jak se vám líbí na festivalu?

 Byl jsem tu velmi krátce, vždy jsem o tomto festivalu hodně slyšel. Že je tu krásně, je tu skvělá atmosféra a že je to oblíbený festival. A že je to opravdu dělané pro lidi, kteří milují filmy, takže tu není takový ten komerční tlak. Byl jsem moc rád, že jsem byl pozván a že jsem dostal toto ocenění.

 Co říkáte na české publikum a líbí se vám české ženy?

Lidé jsou tady moc hodní. No a ženy, ty jsou tady moc krásné. Chcete mě dostat do problémů? Já si to nemůžu dovolit, ne teď. (reagoval na dotaz redaktorky Blesku)

Video
Video se připravuje ...

Willem Dafoe o českých dívkách: Jsou krásné, tak snad nebudu mít problém! Blesk TV

 Jaké máte plány po festivalu?

 Po festivalu budu zase pracovat, budu natáčet film.

Vy nemáte typický hollywoodský úsměv. Chtěl jste s ním někdy něco udělat?

Já jsem o něm nikdy nepřemýšlel. Začínal jsem jako divadelní herec, kde stále hraji a z toho jsem vyšel, to byla moje identita. V divadle tolik nemyslíte na to, abyste prodali to, jak vypadáte. Nikdy jsem neuvažoval o tom, že bych si měl měnit zuby, protože to byly moje zuby a mně připadaly v pořádku.

Co způsobilo, že jste se stal hercem?

Já už si to nepamatuji. Bylo to postupné a myslím, že na rozdíl od jiných profesí, jsem měl malou formální průpravu. Učil jsem se prostřednictvím divadla. A to byla doba, kdy bylo divadlo velice avantgardní a nezavánělo to budováním kariéry. Dělali jsme to pro ten pocit, pro tu dobu a abychom si to užili. A když jsem v této společnosti byl už pětadvacet let, říkal jsem si, aha, tak asi budu herec. Ale herectví nikdy nebylo mým cílem.

Speciál z Karlových Varů: ZDE!

Fotogalerie: Zahájení filmového festivalu v Karlových …
175 fotografií

 

Fotogalerie
27 fotografií