Antonie je dcerou herce Petra Formana (53), tedy jednoho z bratrů dvojčat, které měl slavný režisér s druhou manželkou Věrou Křesadlovou (74). Zatímco oni žili v Česku, Miloš měl domov v Americe. S rodinou se ale i tak samozřejmě pravidelně vídal.

„Není to tak dávno, co jsme tam byli. Nejsilněji asi vidím pořád ten obraz, jak ho mám ráda, jak sedí v křesle a má toho svého doutníčka," vzpomínala na dědu v rozhovoru pro Téma nadějná herečka, kterou do role těhotné Jany v katastrofickém snímku Dukla 61 obsadil David Ondříček (48), jehož otec Miroslav Ondříček (†80) s Formanem spolupracoval.

Ztrátu milovaného dědečka, který zemřel letos v únoru, Antonie prý pociťuje velmi silně. „Přijeli jsme tam a cítili jsme to teplo a radost, že nás vidí. A teď je to smutné," přiznala, jak se všechno jeho skonem změnilo. Připomenout si ho ale může především prostřednictvím jeho tvorby, kterou velmi obdivuje. Zejména pak snímky s Jackem Nicholsonem (81). „Miluji Přelet nad kukaččím hnízdem. Strašně. Viděla jsem ho víckrát, líbil se mi, už když jsem byla malá," přiznala Formanová.

VIDEO: Zemřel režisér Miloš Forman (†86): Jeho žena Martina řekla, co se stalo

Video
Video se připravuje ...

Zemřel režisér Miloš Forman (†86): Jeho žena Martina řekla, co se stalo Blesk TV

Ta má shodou okolností známého i druhého dědu, tedy tatínka její matky Kláry, kterým je spisovatel a někdejší politický vězeň Jiří Stránský (86). Také s ním má okatá brunetka hezký vztah a dokonce si nedávno zahrála i ve filmu Balada o pilotovi podle jeho scénáře.

„Je to o rodině mé babičky, která už nežije. Její tatínek létal v RAF. Hraji babičku, když jí bylo šestnáct," prozradila v rozhovoru pro Téma Antonie s tím, že to pro ni bylo velmi silné natáčení. „V televizi by to mělo být na podzim," dodala.

VIDEO: Dukla 61 je příběhem velké tragédie a skutečného filmařského umu

Video
Video se připravuje ...

Dukla 61 je příběhem velké tragédie a skutečného filmařského umu. Česká televize, Totalfilm.cz

Fotogalerie
72 fotografií