Vedle Lubomíra Lipského a Jana Skopečka byl totiž třetím titulním chlapem z názvu kdysi velice populárního seriálu, jednoho z prvních vůbec, dnes čtyřiaosmdesátiletý Ladislav Trojan – tatínek herce Ivana Trojana (52) a producenta Ondřeje Trojana (57). Teď už je šedesát let šťastně ženatý, ale kdysi prý byl pěkné kvítko. A osud tomu chtěl, že jednou z jeho dívek byla i mladičká Olga Havlová, tehdy ještě Šplíchalová.

Kolem svých dvaceti let byla Olga totiž nadšenou divadelnicí a navštěvovala dokonce herecké kurzy. S ostatními žáky vystupovala v ochotnickém divadle v dnes již neexistujícím Divadle Na Slupi. S mladým hercem Trojanem se tak střetli naprosto přirozeně.

Ale nevydrželi spolu dlouho. „Trochu mi vadilo, že mi ji přebral takový sedmnáctiletý mladíček,“ vzpomíná herec. Tím ale nebyl ještě Havel, ten byl až jejím dalším vztahem. Olga se za něj v roce 1964 vdala, ale v divadelním prostředí se pohybovala i nadále. Když její manžel dělal kulisáka v Divadle Na Zábradlí, ona tam působila jako uvaděčka.

Fotogalerie
52 fotografií