Zážitků má nepočítaně. „V prvním díle Anděla byl památný obraz 48. To je ono putování, kde se zpívá Ó, vzhlížejme vzhůru! No jo, jenže natočit takovou montáž, aby byla hezká, to člověk musí pořídit desetkrát víc záběrů, aby bylo ve střižně z čeho vybírat. A tak jsem vždycky kluky vyhnal někam na horizont, oni se za stálého nadávání brodili sněhem a my točili,“ říká režisér s tím, že pak přišlo pokračování filmu.

Video
Video se připravuje ...

Zapomětlivý Bartoška, zpívající Trojan: Pokažené záběry z Anděl Páně 2! Falcon

To znamenalo další putování zasněženými pláněmi na Šumavě pro anděla Petronela Ivana Trojana (52) a čerta Uriáše Jiřího Dvořáka (49). „Takže kluci museli putovat ne desítky, ale stovky metrů sněhem tam a zpátky, zatímco já seděl u monitoru a kochal se,“ vzpomíná Strach na náročné natáčení.

„Kluci měli mikroporty, takže jsem slyšel, co si povídají: Hele, von nás požene k tomu lesu určitě... A já: Kluci, k lesu! A když byli u lesa: Hele, von bude chtít, abysme zas šli zpátky... A já: Kluci, zpátky! A najednou slyším ve sluchátkách Ivana, jak říká: To je debil!“ směje se režisér.

Ani na chvíli se prý neurazil. „Ivan mi může říct cokoli, opravdu cokoli, a já se nesmím urazit. To je ta hra. Nejen díky tomu můžeme my tři mít nesmrtelné parťáctví!“ dodal Strach.

Režisér a Bohdalová: Souznění duší!

Režisér, který se na filmovém plátně proslavil jako Lotrando z pohádky Lotrando a Zubejda, se vyznal z lásky k herečce Jiřině Bohdalové (85). „Jiřina je moje srdeční záležitost. Bezesporu jedna z nej hereček, jaké kdy Česko vidělo. Pracovat s ní, to je pro režiséra zážitek! Těch zkušeností, té energie, toho talentu, toho hereckého mistrovství, to prostě v jednom člověku jen tak nepotkáte. Já se od ní pořád učím, předává mi zkušenosti, podobně jako kdysi Jiřinka Jirásková. Navíc je tak laskavá a milá, empatická... Máme souznění duší. Kolikrát začne větu a já ji dokončím. A obráceně,“ vypráví zapáleně.

Fotogalerie
8 fotografií