Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fantastická zvířata vládnou českým kinům. Jde po nich ale Anděl Páně 2

Autor: ČTK, bog - 
28. listopadu 2016
18:40

Víkendovou návštěvnost českých kin podruhé za sebou ovládl dobrodružný film Fantastická zvířata a kde je najít. Příběh ze světa Harryho Pottera zasazený do New Yorku 20. let minulého století, který vypráví o osudech nových kouzelníků a nadpřirozených bytostí, od čtvrtka do neděle v biografech zhlédlo víc než 66 tisíc lidí a utržil přes deset milionů korun.

Na druhé místo se vyhoupla americká animovaná novinka Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa, kterou za víkend vidělo víc než 17 tisíc lidí a utržila zhruba 2,3 milionu korun. Třetí se v pořadí víkendové návštěvnosti udržela americká sci-fi Příchozí. Snímek do kin přilákal téměř 14 500 diváků, kteří za vstupenky zaplatili víc než 2,1 milionu korun.

Nejvýše postaveným českým filmem v pořadí je volné pokračování pohádky Anděl Páně 2 od režiséra Jiřího Stracha s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem v rolích anděla Petronela a čerta Uriáše. Snímek v předpremiérovém víkendu od zhruba 11 200 návštěvníků kin získal přes 1,5 milionu korun. Jen o něco méně utržil americký animovaný film Trollové, který na páté místo klesl z druhé příčky v minulém žebříčku.

Video  Fantastická zvířata a kde je najít – v kinech od 17. listopadu 2016 ve 2D, 3D a IMAX formátu  - Freeman Ent.
Video se připravuje ...
 

Poslední z víkendových novinek, americký thriller Noční zvířata, uzavírá první desítku s tržbami téměř 711 000 korun od víc než 5 000 návštěvníků kin.

Z českých filmů skončily v první desítce ještě komedie Bezva ženská na krku od režiséra Tomáše Hoffmana na šesté příčce a romantický příběh Pohádky pro Emu na osmém místě. Jedenáctý skončil animovaný film režisérky a výtvarnice Galiny Miklínové Lichožrouti, který se promítal šestým týdnem a za tu dobu vydělal téměř 32,2 milionu korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi