„Nikdo neví, co s Alešem je. Čtrnáct dní s nikým nekomunikuje,“ řekli nám jeho kolegové, kteří si nepřejí být jmenováni. „Mělo to s ním seknout a musel vyhledat pomoc psychiatra! Přehnal to s prací...,“ doneslo se do Blesku z chodeb Českého rozhlasu, kde má Cibulka pořad Tobogan.

Situace měla podle tamtamů být dokonce tak vážná, že skončil na klinice v Bohnicích! Tobogan tak za něj od ledna na střídačku moderují Jan Rosák (68) a Martin Hrdinka (49).

„Aleš má silnou angínu,“ omlouval Cibulku na začátku roku Rosák. „Potřebuje si odpočinout,“ tvrdil zase minulou sobotu Hrdinka. Moderátor nám přiznal, že se skutečně přepracoval.

 

„Posledních několik let jsem absolvoval ve velkém zápřahu. Loňský rok byl vrchol všeho, práce bylo moc, a tak jsem si řekl, že si dám krátkou pauzu. Že musím zabrzdit,“ řekl včera Blesku Cibulka.

V Bohnicích, jak se říká, jsme ho ale nezastihli. „Ne, opravdu se nikde neléčím! Nemám žádné psychické potíže,“ zapřísahal se Alešběhem našeho včerejšího setkání na pražské Harfě, kde bydlí.

Do TV Barrandov a rozhlasu se vrátí co nevidět, pravděpodobně od jara. „Už teď připravuji nové scénáře a mám v hlavě spoustu nápadů. Diváci se nemusí bát, že se vrátím až o Vánocích. Jsem moc rád, že mi vedení ČRo a televize Barrandov vyšlo vstříc a vše jsme doladili,“ dodal s tím, že už tuto sobotu moderuje ples v Klatovech.

Cibulkův sumář:

Za poslední rok v televizi natočil: 45 dílů pořadu Sejdeme se na Cibulce, megashow k 100. dílu Sejdeme se na Cibulce, 13 dílů pořadu Vše nejlepší, 130 dílů Cibulkovy zábavné tajenky, seriál Stopy života a 1 Barrandovský Silvestr.

V rozhlase odvysílal: 45 přímých přenosů Toboganu, z toho jeden speciál z vyprodané Lucerny a druhý z Národního divadla.

Napsal: dva tradiční Cibulkovy kalendáře a knihu Černobílé idoly 3.

Fotogalerie
10 fotografií