Když se poprvé spolu seznámili, bylo to čistě náhodou. Michal přišel natáčet do studia a Aleš si ho musel jít prohlédnout. A už tam přeskočila jiskra. Jenže cesta k tomu být spolu nebyla zase tak přímočará. Michal chtěl Aleše pozvat na pivo hned, ale protože byl strašlivý stydlín, požádal kamaráda, aby se ho zeptal. Ten ho však vypekl a nic Alešovi neřekl. Naopak Michalovi nakukal, že ho Cibulka nechce.

 

Ale slovo dalo slovo, esemesky přinesly ovoce a tato milá dvojice se konečně odhodlala sejít se. 4. prosince 2000 přišel Aleš k Michalovi na návštěvu a už neodešel. "Na Michalovi mě toho okouzlilo hodně. Prostě jsem si vysnil chlapa a toho jsem pak potkal," svěřil se Cibulka serveru idnes.cz. Pochvaluje si, že má doma úžasného partnera, který drží slovo a může se na něj stoprocentně spolehnout. 

 

To Michal má poměrně jasno v tom, čím ho Aleš na první pohled zaujal. "Vším. Kde začít? Určitě jsou pro mě důležité oči, takže pohledem. Očima. A také vším ostatním. Jak vypadal, jak se choval, jiskry v těch jeho očích, povahou, humorem, nadhledem, fyzicky i vnitřně se mi líbil," chrlil ze sebe Jagelka. A prozradil i to, čím ho moderátor rozhodně dostává do kolen. "Tím, jak si ráno nasazuje brýle, jak si napouští vanu, jak se dovede usmát tím svým jedinečným způsobem, jak umí pohladit," rozplýval se slavný dabér a nezpomněl pochválit i Cibulkovo slušné vychování. Moderátor se zase nemůže na svého partnera vynadívat, když s pečlivostí zalévá zahradu.

Dnes mají vedle společných zájmů i krásnou roubenku, na jejíž zápraží si v budoucnu malují společné klidné stáří ve dvou. Za 14 let společného života samozřejmě znají jeden na druhém i nějaké ty menší chybky, ale kupodivu je spíše na tom druhém s humorem přecházejí, než aby je rozhádaly.

 

Michal sice sem tam šílí z nezhasínání a věcí poházených všude okolo, ale na druhou stranu Aleš to s Michalovou puntičkářkou povahou taky nemá lehké. „Když odcházíme, vypínače a vodovodní kohoutky musí být ve stejné poloze. A bankovky má v peněžence srovnané podle hodnoty,“ říká o svém partnerovi Aleš Cibulka. Navzdory tomu by však své životy neměnili a váží si toho, že měli to štěstí, že se potkali.

 

Fotogalerie
4 fotografie