Kvůli infakrtu řidiče dnes stanuli před soudem nejen Petr Čtvrtníček a Jan Potměšil, ale také producent spotu Jiří Kounický. Režisér Tomáš Svoboda se z dnešního stání omluvil. Všichni zúčastnění znovu popisovali nahranou scénku kontroly, při níž zkolaboval řidič.

Video
Video se připravuje ...

Čtvrtníček a Potměšil: Za vtípek jim hrozí vězení! Kristýna Léblová, Petr Soukup

Ten se dnes však u soudu neobjevil. Pan Dominik E. (60) se omluvil u soudu s tím, že vzhledem k špatnému zdravotnímu stavu, mu soudní líčení jeho lékař nedoporučil. Navíc podotkl, že od té doby, co se tento incident stal, tedy od srpna 2012, nemůže pracovat a je tedy v plném invalidním důchodu.

U soudu také vypovídala spolujezdkyně, kterou postižený řidič vezl z práce. Ta přiznala, že zprvu herce převlečené za policisty nepoznala, po chvilce si však uvědomila, že jeden ze strážníků je Petr Čtvrtníček. Podle jejích slov se hercům ulevilo ve chvíli, kdy jim došlo, že muž ví, že se jedná o žert. Jenže pak se řidiči udělalo nevolno.

Jeho žena mi později řekla, že mu nebylo dobře už předtím a dokonce se kvůli tomu objednal i k lékaři. Ještě říkala, že byla ráda, že se toto neštěstí stalo zrovna v místě, kde měl někdo zkušenosti s resuscitací,“ svěřila se svědkyně. Soud byl odročen na 19. srpna, kdy budou přivoláni další svědci.