Kelišku, stejně jako mnoho dalších, režisér Zdeněk Troška (61) obsadil sousedkou z rodné vsi!

Nejdůležitější informační spojka filmového faráře Otíka se jmenovala Marie Švecová (†83) a ve skutečnosti byla sestřenicí další hrající sousedky – paní Marie Pilátové (93) alias staré Konopnice, maminky Venci Konopníka. „Ale vůbec nebyla taková Keliška, jak ji ukazovali. Byla taková od rány, moc si toho nenechala líbit, ale tak jak byla drzá tam, taková nebyla,“ vzpomíná na příbuznou Pilátová v DVD dokumentu Slunce, seno, 30 let!, který je zdarma součástí stejnojmenné knihy rozhovorů vycházející v edici Blesk Extra.

Na oblíbenou drbnu s její nesmrtelnou hláškou »Já bych se na to už nejradši vyprdla!« nedá dopustit ani Jiří Lábus (64), který si ve všech třech dílech zahrál živočicháře Béďu. „Paní Švecová výborně vařila, to si do dneška pamatuju. Zvala nás co chvíli na oběd do svojí chalupy, s celým štábem jsme tam vždycky skvěle poobědvali. Byla opravdu báječná kuchařka,“ vzpomíná a ještě dnes se mu v ústech sbíhají sliny. „A když se ty filmy dotočily, pořádala pro turisty prohlídky po Hošticích. Jakmile tam někdo přijel, nabídla se, že ho provede, vyprávěla mu historky... V podstatě se z ní stala tímhle přístupem profesionální herečka!“ směje se herec.

Už v prodeji na stáncích: 134 stran za 69 Kč + DVD ZDARMA!

Multimediální projekt TV Blesk slaví výročí 30 let trilogie Slunce, seno...! První díl cyklu Slunce, seno, jahody měl totiž premiéru v roce 1984! V edici Blesk Extra proto už v pondělí vychází kniha exkluzivních rozhovorů jen za 69 Kč a k tomu dostanete DVD s unikátním 50minutovým dokumentem, v němž herci a tvůrci filmů prozradí řadu nových a šokujících věcí!

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Příbuzní vzpomínají na Kelišku ze Slunce, seno: Jaká byla v civilu? BLESK.TV