Kánské bylo v době natáčení prvního filmu pouhých šestnáct let, chodila na gymnázium, a okouzlení světem stříbrného plátna se v ní mísilo s leckdy drsným prozřením. Dnes přiznává, že složité to měla hlavně se svou filmovou mámou Helenou Růžičkovou alias Škopkovou.

"S tou jsme popravdě moc ideální vztahy neměly. Nechci to úplně říkat, ale podle mě byla někdy až zlá… Řekla bych, že neměla ráda mladý holky,“ říká Veronika, která si z placu odnesla i fyzickou upomínku. „Když hrála, že má někoho zmlátit, tak doopravdy. Mně když dala facku, jak jsem spadla tam do zadělávací mísy, tak mi potom museli chladit tvář, jaký jsem měla otok,“ dodává Kánská v knize Slunce, seno, 30 let!, která vychází i s bonusovým DVD v edici Blesk Extra.

Slunce, seno, 30 let!

V čele těch, kteří vzpomínají na filmování v publikaci Slunce, seno, 30 let!, která v pondělí vychází, je nejen představitelka Blaženy Veronika Kánská, ale další, včetně Zdeňka Trošky, scenáristy Petra Markova, herců Broňka Černého (Venca), Jiřího Lábuse(Béďa), Kateřiny Lojdové (Gábina), Pavla Kikinčuka (Šimon), Marie Pilátové (Konopnice), Martina Dejdara (Bernardo) a jiných!

Video
Video se připravuje ...

Unikátní projekt TV Blesk Slunce, seno, 30 let! Exkluzivní ukázka! Blesk TV

Exkluzivní DVD zdarma

Právě začátek léta, s nímž jsou »jahody« i celá hoštická trilogie spojena, si Blesk vybral k oslavám třiceti let od vzniku populárního cyklu! Součástí publikace z edice Blesk Extra Slunce, seno, 30 let! je i DVD s exkluzivním filmovým dokumentem, přinášejícím nová a nikdy neuveřejněná fakta o filmech, nezveřejněné záběry i exkluzivní rozhovory s žijícími herci a tvůrci!

Už v pondělí na stáncích!
Autor: archiv Blesku