Mojsejová je ve vazbě od září loňského roku poté, co ji policie zatkla za mnohamilionové finanční podvody. Krajský soud v Košicích dnes potvrdil rozhodnutí okresního soudu, který o prodloužení vazby rozhodl už v půlce března. Proti tomu se Mojsejová, která tehdy v soudní síni samým rozčílením ze sebe strhala svůj drahý kabát, odvolala.

„Nesouhlasím se stanoviskem rozhodnutí Krajského soudu. Považujeme toto rozhodnutí za nespravedlivé a určitě podáme nějaký další opravný prostředek, ústavní stížnost,“ uvedla obhájkyně Mojsejové, která je obviněná z falšování dokumentů a daňových podvodů.

I kdyby soud Mojsejovou dnes býval na svobodu propustil, její problémy by tím nekončily. Jen co Nora vyleze ven z vězení, bude muset řešit bydlení. Luxusní vila, ve které podnikatelka žila se svým manželem, je totiž v dražbě a tudíž už jí už nepatří.

Byt v Lomnici, který po rozvodu získal její bývalý manžel Braňo, je nyní napsaný na Braňova syna z prvního manželství, a tak je velmi mizivá šance, že by Nora mohla složit hlavu právě zde.

Mojsejová má tedy dvě možnosti. Buď se může nastěhovat ke své sestře do domu v Košicích, kde by ovšem měli bydlet také její rodiče, nebo se vrátí do pronajatého domu, kde žila před zatčením.

„Vidím, že se tam stále svítí. Měla by tam žít její bytná,“ prozradil Novému Času soused, který tam Mojsejovou občas potkával. Nájemní smlouva, kterou Nora s majitelem na tento dům má, by měla být podle všeho stále platná. Zda ale Nora platila až dosud z vazby nájem, není vůbec jisté. Aby se nakonec z bývalé milionářky nestala bezdomovkyně...