Cestovatelský styl může mít mnoho podob, od čistého afrického nebo asijského etna přes koloniální motivy po moderní nadčasový design. Iveta i její rodina jsou spíš sportovního typu, mají rádi hory i moře, turistiku. Neváhají autem projet celou Evropu, stráví klidně dovolenou cestováním po Skotsku nebo Irsku a Iveta se dokonce brzy po natáčení vydala s partou přátel na cestu po Číně.

Vymyslet jednotný koncept pro místnost, která slouží hned několika účelům najednou, nebylo snadné. Nakonec rozhodla barevnost velké nástěnné mapy, kterou si majitelé přáli zachovat na stejném místě.

PROSTOR
Předsíň v rodinném domě je hodně prostorná. Ve dvou stěnách jsou velká okna a v dalších dvou dveře – vstupní do domu a vstupní do vlastního obytného prostoru. S nábytkem se tedy nedají dělat velké zázraky, dispozice jsou vlastně dané. Pro majitelku Ivetu bylo důležité zachovat na stěně velkou mapu.

Video
Video se připravuje ...

Bydlet jako... Stylová předsíň pro cestovatele. Nechybí lana a mapy! Česká televize

DŘÍVE
Zimní zahrada, pokoj pro hosty, tříděný odpad, botárna a sušárna, spousta věcí, různých tvarů, barev a vzorů bez ladu a skladu. Botník byl příliš malý, možnosti ukládání kabátů omezené a popelnice na tříděný odpad zabíraly zbytečně moc místa. Zařízení nemělo jednotný styl.

Stará předsíň se v novém dílu Bydlet jako promění v cestovatelský sen.
Autor: Česká televize / Petr Křepelka

NYNÍ
Při vstupu do domu se před vámi otevře pohled připomínající spíš útulný obývací pokoj. Je to tím, že v zadní polovině vznikla klidová zóna s elegantním kobercem.Původní nábytek je zrepasovaný. Velký botník je doplněný ještě sedací lavicí s úložným prostorem na přezůvky. Do rohu přibyl kočičí strom a mapa je na svém místě!

Stará předsíň se v novém dílu Bydlet jako promění v cestovatelský sen.
Autor: Česká televize / Petr Křepelka

Seriál vzniká ve spolupráci České televize s časopisem Nové Proměny Bydlení. Druhý díl můžete vidět 20. října od 18:25 na ČT.

Podrobnosti najdete také v časopise Nové Proměny Bydlení nebo na Facebooku pořadu Bydlet jako.

Fotogalerie
16 fotografií


Nové Proměny Bydlení
Autor: NPB