Rodiče Terezy respektují soukromí své dcery a při proměně pokoje jí nechali zcela volnou ruku. Mladá dívka má před maturitou a chystá se studovat módní návrhářství. Současný stav pokoje jí nevyhovuje. Chtěla by pokoj živější a modernější, trochu punkovější.

DŘÍVE

Pokoj je malý, přeplněný a špatně osvětlený. Působí spíš jako skladiště. Matrace na zemi slouží nejen na spaní, ale také jako pracovní a relaxační koutek. Nachází se zde také několik kusů staršího nábytku ze dřeva, velké křeslo tzv. ušák, růžový sedací pytel a stůl, na kterém má Tereza šicí stroj.

Podívejte na půdodní stav pokoje:

Video
Video se připravuje ...

Bydlet jako… Punkové baroko pro svobodomyslnou studentku Česká televize

NYNÍ

Původní nábytek v pokoji zůstal, ale prošel radikální úpravou. Dveře zdobí červená barva, která odkazuje je kolébce punku Anglii. Doplňují ji zelené akcenty na dřevěném nábytku. Skříň je šedá se zlatými detaily a ladí s novou postelí s výrazným čelem. Ušák se dočkal nového džínového čalounění. O výzdobu pokoje se postarala sama Tereza. Vedle imitace barokní fresky přibyla také čalouněná nástěnka.

V novém díle Bydlet jako... vznikl punkový studentský pokoj pro budoucí módní návrhářku
Autor: Česká televize / Petr Křepelka

Seriál vzniká ve spolupráci České televize s časopisem Nové Proměny Bydlení. Druhý díl můžete vidět 14. října od 18:25 na ČT.

Podrobnosti najdete také v časopise Nové Proměny Bydlení nebo na Facebooku pořadu Bydlet jako.

Fotogalerie
13 fotografií

Nové Proměny Bydlení
Autor: NPB