Neuvěřitelně realistické obrázky jsou dílem japonské umělkyně, která si říká Wakuneco. Ta vytváří dokonalé trojrozměrné portréty koček. Výsledek je od živých předloh skutečně k nerozeznání. Majitelé mňoukajících mazlíčků z celého světa tak touží mít nějaký její obraz doma. Třeba jako trvalou vzpomínku na kočičku, která je už opustila. Možnost mají zatím ale jen Japonci, kterým Wakuneco nabízí své služby prostřednictvím aukce Yahoo. Už brzy chce ale svoji nabídku zpřístupnit všem.

Zajímalo by nás ale, jak dlouhá je dodací lhůta. Autorka obrázků se totiž svým fanouškům a obdivovatelům na Instagramu svěřila, že jde o dlouhou a náročnou práci. Vytvoření jednoho 3D obrázku jí zabere i celý měsíc. Výsledek ovšem stojí za to. Její tvorbu můžete sledovat na Twitteru, Instagramu, Facebooku, ale i na YouTube, kam nahrává videa ukazující celý postup.

Suché plstění je metoda, kterou se zpracovává zvířecí srst, obvykle ovčí vlna. Používají se na to plstící jehly s drobnými výstupky po stranách, které se zapichují do chomáče vlny, zoubky jednotlivá vlákna zachytávají a tím splétají dohromady. Nejčastěji se plstění využívá k výrobě různých dekorativních předmětů, šperků, ale i módních doplňků.

Wakuneco ale techniku plstění posunula na ještě vyšší úroveň. Obrazy, které vytváří, vypadají totiž skutečně jako živé. Přesvědčte se ve fotogalerii:

Fotogalerie
36 fotografií