Jak už to tak bývá, i z těchhle roztomilých koček se díky sociálním sítím a zájmu médií staly zvířecí celebrity. Jejich stránky na Instagramu, kde se pravidelně objevují nové fotografie a videa z cest, sledují tisíce lidí z celého světa. Nejpopulárnější jsou ale v jejich rodném Japonsku.

A jak se vlastně kočky k cestování dostaly? Jak říká jejich páníček, devětačtyřicetiletý Daisuke Nagasawa, staly se z jeho domácích mazlíčků cestovatelky úplnou náhodou. Často totiž vyrážel na cesty a své kočky samozřejmě nechával doma na starost lidem, kteří o ně v době jeho nepřítomnosti pečovali.

Po návratu ale Nagasawa slýchal čím dál tím více stížností na agresivní chování a nezvladatelnost jednoho z kocourků. Daikichi byl totiž původně toulavý kocour a pobyt mezi čtyřmi zdmi a navíc bez páníčka mu zřejmě vůbec nesvědčil. Japonec se tedy rozhodl zkusit vzít oba své mazlíčky s sebou. A kocourkům se cestování očividně zalíbilo.

To se odehrálo už před sedmi lety. Od té doby společně cestují po celém Japonsku. Ve své zemi navštívili už celou řadu turisticky populárních památek. Někdy kocourci cestují na kole ve speciální tašce, jindy je páníček nosí v pro ně upraveném batohu. Záleží na tom, zda vyráží do města, na pláž nebo na túru do hor.

„Cestujeme společně už pár let, ale teprve v květnu 2017 se mým kočkám dostalo zasloužené popularity, protože o nás napsalo několik serverů. Společně jsme v sedmačtyřiceti japonských prefekturách navštívili už asi tisícovku zajímavých míst,“ svěřil se Nagasawa v jednom z rozhovorů.

O jejich nedávno získanou popularitu se samozřejmě pečlivě stará. Všechny jejich výlety dokumentuje a fotky i videa pravidelně zveřejňuje na Instagramu #the.traveling.cats.

Podívejte se na ty nejkrásnější fotografie z jejich cest:

Fotogalerie
39 fotografií

Soutěž Kočka Česka 2018 je už v plném proudu. Hlasujte a rozhodněte  tom, který z chlupatých mazlíků se stane letošním vítězem. Zároveň svým hlasováním můžete podpořit kočičí útulky a přispět tak na dobrou věc.