Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přítelkyně Nejedlého, účetní či magnát: Kdo také zabral přední řady na Zemanově slávě

Autor: Tomáš Belica - 
12. března 2018
12:22

Celé to bylo, jemně řečeno, divné. Lidé, kteří by měli být na inauguraci Miloše Zemana (73) pozváni, pozvánku nedostali. Jejich místa proto Hrad kreativním způsobem přidělil spolupracovníkům prezidenta, kteří s pozvánkami taktéž naložili svérázně. Kancléřova manželka Alex Mynářová se ocitla v první řadě, do popředí se dostal i ekonomický poradce prezidenta Martin Nejedlý s přítelkyní.

Vedle proslovu, kterým minulý týden prezident při své inauguraci vypudil ze sálu několik zákonodárců, byl největším »nestandardem« této inagurace zasedací pořádek ve Vladislavském sále. Například žena kancléře Vratislava Mynáře (50), Alex (34), které by podle protokolu příslušela místa více vzadu, seděla v první řadě vedle prezidentského páru. „Jestli patří do rodiny prezidenta, to jsem nepostřehl,“ uvedl k prominentnímu usazení Alex bývalý hradní protokolář Jindřich Forejt (40).

Jelikož inaugurace je vlastně společná schůze parlamentu, za jejíž organizaci zodpovídá předseda Sněmovny, Blesk se na Radka Vondráčka (44, ANO) s žádostí o vysvětlení obrátil. „Sněmovna obsahovala řady 2–20, první řadu „obsadil“ Hrad. Byla to řada, ve které seděl pan prezident,“ sdělil Vondráček Blesku. Jenže podle fotek je evidentní, že přednost před poslanci dostali i spolupracovníci Zemana v čele s poradcem Martinem Nejedlým (51).

Nejedlému dělali společnosti lidé jako lobbista Tomáš Hrdlička, mediální magnát Jaromír Soukup i Nejedlého přítelkyně Zuzana Mikysková. Zvláštní však je, co tam dělal Pavel Galuška, muž, který se staral o účetnictví Strany práv občanů. Na dotaz Blesku Zemanův poradce pro Rusko neodpověděl. Přitom Mikysková ani Soukup nechyběli při lednovém vítězství prezidenta v jeho volebním štábu.

Kdo usedl v popředí? Nejedlý s přítelkyní, účetní, Soukup

Poradce Martin Nejedlý: Byznysmen a kontroverzní prezidentův poradce přes Rusko. Zemanovi radí zdarma, na Hradě má ale svou kancelář. Spoluzakládal Stranu práv občanů a je jejím místopředsedou pro ekonomiku.

Přítelkyně Zuzana Mikysková: S Mikyskovou byl Nejedlý už několikrát spatřen při projevech vzájemných sympatií. Jde přitom o partnerku Bronislava Mikysky, Nejedlého známého, který kvůli daňovým podvodům skončil ve vazbě. Před nástupem ještě Mikyska svého přítele požádal, aby se během jeho nepřítomnosti o Zuzanu postaral. A Nejedlý se také evidentně postaral…

Magnát Jaromír Soukup: Šéf vydavatelství Empresa Media a generální ředitel TV Barrandov. Na své televizi Soukup každý týden moderuje rozhovory s Milošem Zemanem.

Účetní Pavel Galuška: Dlouholetý obchodní partner Nejedlého a další z prezidentových poradců. Galuška také řešil účetnictví zemanovské Strany práv občanů i Zemanovu prezidentskou kampaň.

Tajemník Jaroslav Hlinovský: Už během prezidentovy první kampaně působil jako tajemník volebního týmu. Podle médií seznámil Hlinovského se Zemanem Šlouf.

Více o inauguraci prezidenta Miloše Zemana naleznete zde

VIDEO: Anketa během inaugurace: Dorazil brněnský policista v kroji i muž ve vlajce.

zada ( 13. března 2018 07:29 )

jo, jo a tak se nedivmě, že zase tihle chtějí Majdan : Sepsáno JUDr.Filipem členem KSČM. Vraťme se zpátky do roku 2013 : Kníže Schwarzenberg: On sám, jako ministr vlády ČR podnikal po celou dobu ministrování se svou firmou ORLÍK NAD VLTAVOU s.r.o., Bělohorská 165 Praha 6, IČ: 450 23930, kde drží 99,82 % podíl. Kalousek této firmě převedl více jak 100 milionů Kč dotací ze státního rozpočtu ČR a mnoho desítek milionů Kč z EU. Jen za poslední 2 roky ministrování obdržel Schwarzenberg prostřednictvím této firmy od Kalouska a Ing. Čiernika z MZE 70 milionů za odbahnění písčitých rybníků Sobík, Silvestr a Zhoř, kde místo bahna těžil písek, který pak prodával a cestáři jej používali na opravu cest.... ...pochopitelně, v tomto případě ale všechno bylo a je v naprostém pořádku, žádné ostouzení, žádný humbuk v médích se nekoná !!! ---- jen na ulici se zvedají "ochotní za zápočty" studenti za ústavu, a "umělci" za ČT a odstranění Zemana!!! A kdo je "zvedáů". Ti co nám nemají co nabídnout - jen staré časy po roce 89! A Kalouska s Nemcovou...

zvonekdozahrady ( 12. března 2018 22:06 )

 Stokrát lepší Nejedlý než Havloidní svoloč.

show ( 12. března 2018 21:30 )

Už to vím, ti dva pod tebou klonují s velkým I. A jdou sobě, tak to dělá jeden zemanovec.

mbmb ( 12. března 2018 19:49 )

Ani selmy se tak netrhaji o ohlodanou kost ! po 20 letech vyhani prasata od koryta ty stara Cely 68 rok byl takovy ,rvacka o pozice a vyhody ,89 to stejne a nyni nazral cas pro ty dedice vyhod Klaus ml atd. A umelci na ceskem lvu?! Calamada amateru Bartoska a spol.Jedna chaska na Hrade a druha v Rudolfinu !!

ianadruhou ( 12. března 2018 18:57 )

Nebo Zeman.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa