Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obří rvačka uprchlíků: V „Džungli“ se do sebe pustili pálkami a kameny

Autor: ČTK, bud - 
2. února 2018
07:45

Pět migrantů je v ohrožení života poté, co dnes byli postřeleni během rvačky v severofrancouzském Calais mezi uprchlíky z Afghánistánu a Eritreje. Informovala o tom agentura AFP, podle níž bylo zraněno dalších 18 osob.

Totožnost zraněných a jejich zdravotní stav ještě nebyly upřesněny. Rvačka, do které se zapojila asi stovka migrantů s pálkami a kameny, se odehrála u nemocničního centra, kde úřady předloni zrušily obří provizorní tábořiště zvané Džungle. Žilo v něm tehdy na 8000 migrantů, doufajících, že se z Calais dostanou do Británie s lepšími životními podmínkami.

Francouzský ministr vnitra Gérard Collomb se dnes večer vydal na místo, aby si udělal přehled o situaci. „Policie zasáhla na ochranu afghánských migrantů, které ohrožovalo 200 migrantů eritrejské národnosti,“ uvedla prefektura.

Loni po sobě stříleli Afghánci

Předchozí pranice mezi migranty, která vyústila ve střelná zranění, se odehrála loni 25. listopadu. Střílely po sobě dvě skupiny Afghánců, pravděpodobně šlo o vyřizování účtů mezi převáděči. Zraněno bylo pět lidí. Letos 18. ledna byl vážně pobodán Syřan, který se dostal do hádky s Afghánci na dálničním parkovišti.

V oblasti loni zemřeli čtyři migranti, v roce 2016 jich bylo čtrnáct a v roce 2015 dokonce osmnáct. V Calais nyní pobývá podle různých odhadů od 550 do 800 migrantů.

iFender ( 8. července 2018 07:12 )

V tomto pripade "Ring volny"!!!!

Povi ( 2. února 2018 21:39 )

 Oplotit,nepustit ani jednoho ven,nedat nažrat a pít a počkat,až se ta negramotná černá pakáž potluče.A hlavně se poučit(ta banda z neziskovek a vítači),že tihle paraziti do Evropy nepatří.

montevideo ( 2. února 2018 16:55 )

Měli je nechat, ať si to vyřídí sami podle svých vlastních pravidel.

sores ( 2. února 2018 16:36 )

Kéž by se čmoudi mezi sebou vyvraždili všichni do jednoho. Mají sice lidskou podobu ale uvnitř jsou vrazi a násilníci pobožný,hnus.

mazliva.samicka ( 2. února 2018 16:23 )

Nedokážeme srovnat ci.kány co si tady žijou jako na krmníku...v blahobytu a míru....A budeme si vědět rady s takovejma...zvířatama..který pochází ze šílených poměrů...

Zobrazit celou diskusi