Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

„Vítejte, kriminálníci a ilegálové!“ Na hranicích Kalifornie jsou nové cedule

Autor: ČTK, ula - 
3. ledna 2018
07:20

V Kalifornii vstoupil na Nový rok v platnost zákon, který je vstřícný vůči přistěhovalcům bez dokladů. Loni přijatá právní norma, kterou kritizují republikáni a prezident Donald Trump, se stala také terčem posměchu. Neznámá skupina umístila na silničních tazích na kalifornských vnitroamerických hranicích cedule, které označují tento stát USA za místo, kde jsou migranti bez dokladů a kriminálníci vítáni.

 „Oficiální azylový stát. Kriminálníci, ilegálové a (gang) MS13 jsou vítáni!“ uváděly cedule umístěné pod značkami na kalifornské hranici. Na cedulích, které byly postupně odstraněny, byl také dovětek, že demokraté potřebují voličské hlasy.

Video  Z loďky vyskákali na pláž v Miami běženci.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Republikánský prezident Trump učinil nelegální přistěhovalectví jedním z klíčových témat své předvolební kampaně, ve které slíbil deportovat ty migranty, kteří v USA pobývají bez dokladů.

Řada amerických měst či univerzit ale s tímto postojem nesouhlasí a odmítá pomáhat s pátráním po takových přistěhovalcích. Kalifornie svůj odmítavý postoj přijala dokonce jako zákon, který zakazuje místní policii ptát se zadržených osob, zda pobývají v zemi legálně, nebo se podílet na akcích federálních imigračních úřadů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tenisacek ( 3. ledna 2018 13:00 )

svět se v pérdel obrací

Xeen ( 3. ledna 2018 09:52 )

Takže totéž jako na hranicích celé EU... Tam jen nemá nikdo koule takovou ceduli vyvěsit.

Zobrazit celou diskusi