Resident Evil Revelations pro Nintendo Switch vychází stejně jako druhý díl v Evropě pouze digitálně. V USA a Japonsku sice došlo na vydání obou dílů v jedné krabicové kolekci, ta ale fyzicky obsahuje na herní kartě jenom první díl. Ten druhý si kvůli obrovské velikosti 23,6 GB musíte stejně stáhnout. Jednička zabírá méně - pouze 12 GB.

Jaká je Resident Evil Revelations videohra již moc dobře víte. Recenzovali jsme její Nintendo 3DS originál, konverzi pro Xbox 360 i nejnovější verzi pro PlayStation 4. Jde o povedený akční horor, kde se hlavní hrdinové Jill Valentine a Chris Redfield se svými béčkovými parťáky prodírají hrozným příběhem i zástupy mutantů.

Ooze útočí ze všech stran.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
V Resident Evil Revelations totiž nenarazíte na jedinou zombii. Fňuk. Namísto nich na vás útočí mutanti Ooze, kteří nejsou vůbec špatní, ale nemrtví jsou prostě nemrtví. Kromě slušně dlouhé a povedené kampaně je přítomen i režim Raid, v němž zabíjíte mutanty na body a získáváte silnější zbraně, odemykáte nové postavy atd.

Exkluzivní lahůdkou pro fandy je ve Switch verzi exkluzivní retro minihra Ghost Ship Panic. Jde o primitivní 2D střílečku, ve které kurzorem míříte a následně palbou likvidujete dotírající Ooze, zmutovanou Rachel a tlouštíka Scagheada, který po zabití exploduje a zničí vše kolem sebe. Nejcennějším úlovkem je zmutovaná ryba Acculeozzo, která je nesmírně hbitá, ale pokud ji zastřelíte, získáte hodně bodů.

Minihra Ghost Ship Panic je hodně zábavná.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Tou hlavní otázkou tedy zůstává, jak se Resident Evil Revelations hraje na Switchi. Dobře! V dock režimu má rozlišení 1080p, v handheld módu to je 720p. Framerate není uzamčen a většinou se naštěstí pohybuje těsně pod 60 fps. Znatelná zpomalení plynulosti však vidět nejsou. Na TV si však všimnete mnoha rozmazaných textur. RER prostě exceluje, pokud konzoli držíte v ruce.

Ovládání je příjemné, ať už hrajete v handheld režimu, s Joy-Cony nebo Pro ovladačem. Switch verze navíc jako jediná nabízí díky Joy-Conům nabízí pohybové ovládání, které je hodně povedené. Připomnělo nám dobu, kdy vyšel Resident Evil 4 pro Wii. Jó, to byly časy. Resident Evil Revelations pro Switch je po Doom další povedenou hrou, která dokazuje, že nejde o konzoli jenom pro děti.

Resident Evil přehledně na Blesk.cz

Fotogalerie
40 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 70 %

Plusy:
Skvělé hraní v handheld módu
Pohybové ovládání
Minihra Ghost Ship Panic
Arkádový režim Raid
Framerate si drží fajn frekvenci

 

Minusy: 
Žádné zombie
Hrozný příběh a vedlejší postavy

 

Infobox
Datum vydání: 28. listopad 2017
Platformy: Switch
Cena: 499 Kč
Výrobce: Capcom
Vydavatel: Capcom
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ