Resident Evil 7: Biohazard je těžká pecka. Konec hry, která dává vale hororu a zaměřuje se na akci, sice zamrzí, ale pořád jde o výbornou hru, kterou by neměl nikdo minout. Již 30. ledna vyšel s časovou exkluzivitou první přídavek Banned Footage vol. 1. Nabízí hned tři novinky.

Ethan Must Die: Plesniví Molded vám jdou po krku.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Bedroom je jednoznačně tím nejzajímavějším, nejlákavějším a nejpovedenějším. Kameraman Clancy známý z dema Resident Evil 7: Biohazard – Beginning Hour byl uvězněn šílenou familií Bakerových a trčí v ložnici, v níž mu Marguerite Baker servíruje shnilé blafy, které musíte sníst, jinak zemřete.

Marguerite do vás vyzvrací brouky a bude po vás. Jenže pokud si hodláte na pochoutce z pekla pochutnat, zemřete tak jako tak. Je totiž prudce jedovatá. Vaší jedinou záchranou je útěk. Jenže jakmile uděláte hluk, máma na vás naběhne. A to nechcete. Vyzvracení brouků do vašich útrob není zrovna fajn.

Bedroom: Zmutovaní pavouci vám jdou po krku.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
DLC Bedroom je plný hádanek. I když zabere jednu až dvě hodiny, je v něm více hlavolamů než ve většině řadových her. Vážně, dohrát ho není žádná legrace. Jakmile Marguerite zjistí, že jste s něčím v pokoji hnuli, bude zle. Jakmile zaslechne hluk, musíte vše dát do pořádku.

Bedroom je vážně mistrovským dílem. Jde o minimalistický horor, který vytahuje z hlavolamové podstaty Resident Evil vše až do morku kostí. Atmosféra by se navíc dala krájet. Tohle je pravý horor se vším všudy. Dva ostatní přídavky takové výhry nejsou. Jde totiž o záležitosti, které byste měli dostat zdarma po dohrání.

Nightmare: Po krku vám půjde i Jack.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Nightmare je variací režimu Horde z Gears of War. Opět v roli Clancyho se musíte v domě rodiny Bakerových postavit řadám plesnivých Molded. Ve sklepě sice máte dílnu, v níž můžete získat zbraně, náboje o zdravení za šrot, ale vaším úkolem je přežít 5 hodin až do rozbřesku. Jenže kromě Molded vám půjdou po krku i Bakerovi.

Ethan Must Die, který jako jediný nepodporuje virtuální realitu PlayStation VR, je extrémně obtížnou záležitostí, která vás bude frustrovat. Při jejím hraní budete umírat často a znovu dokola. Nalezené předměty poskytnou dočasné uzdravení nebo zbraně, ale nezachrání. Tohle je režim pro nejdrsnější hardcore hráče.

Fotogalerie
12 fotografií
Celkově máme pocit, že za 269 Kč je Banned Footage vol. 1 přídavkem, který jsme měli dostat zdarma po dohrání. Víme však, jaká je doba a jak to dnes chodí. Takže pokud jste fandové, určitě berte, jinak se na to můžete v klidu vykašlat. Zahrajte si nejdříve původní Resident Evil 7: Biohazard a pak uvidíte.

Série Resident Evil přehledně na Blesk.cz

Hodnocení Blesk.cz: 6/10

Plusy:
Bedroom jako minimalistický horor
Řada hlavolamů v Bedroom
Hororová atmosféra Bedroom
Akce v Nightmare

Minusy:
Jde víceméně o přídavky, které by měly být zdarma
Ethan Must Die bez podpory VR je zbytečně těžký
Bedroom je super, ale vše ostatní je arkáda


Infobox
Datum vydání: 30. leden 2017 (PS4), 21. únor (Xbox One a PC)
Platformy: PlayStation 4 + PS VR (testováno na PS4 Pro), Xbox One, PC
Cena: 269 Kč
Výrobce: Capcom
Vydavatel: Capcom
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ