Aby toho nebylo málo, tak poté, co Capcom ohlásil Resident Evil 7, uvolnil ihned na PlayStation Network pro předplatitele služby PlayStation Plus hratelnou demoverzi. Resident Evil 7 Teaser: Beginning Hour dává tušit tomu, jaké hrůzy na nás čekají. A musíme říct, že je na co se těšit, nebo čeho se obávat. Záleží na úhlu pohledu.

Copak se skrývá v krbu?
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Je nám jasné, že na spoustu fanoušků nyní padají mdloby. Jejich milovaný Resident Evil nevypadá jako dřív. Navíc nejde o nějakou odbočku pro světelnou pistoli ani kolejovou střílečku, jde o řadový díl. Jenže poslední díly včetně mega akčního Resident Evil 6 se odchýlily od hororového pojetí až příliš. Poté, co jsme rozdýchali šok, změnu vítáme.

Zatáhnout a doufat.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Hratelné demo netrvá ani hodinu a ocitáte se v něm v neznámém domě, jehož vzezření napovídá, že se nalézáte na jihu Spojených států. Kdo jste, není jasné. Hra ve vás však neustále vyvolává pocit, že jste doma. V místě, ve kterém se probudíte, došlo k vyvraždění celé rodiny a postavy, na které narazíte, vám neustále říkají, že jste členem jejich rodiny.

Lednička plná hnusů
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Boj demo neobsahuje. Je tak možné, že ve finální verzi hry vůbec nebude. Nechybí však tradiční hlavolamy včetně prohledávání předmětů, které naleznete. Otáčet a prohlížet si je můžete ze všech stran jako v prvním díle Resident Evil. I když viditelně neobsahuje sedmý díl žádné odkazy na předchozí díly série, lehká spojitost je cítit. Ať už jde o prohlížení předmětů, nebo nalezeného havrana v mikrovlnce.

Ááááá
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Resident Evil 7 je extrémně strašidelný. Během hraní ani ne hodinového dema jsme se lekli vícekrát než při dvacetihodinovém šestém dílu. Strach je citelný. Je nám jasné, že Capcom zvolil pohled první osoby kvůli využití virtuální reality VR, ale změna stylu by hratelnosti mohla prospět. Mrzí nás však, že grafická stránka není kdovíco. Textury jsou rozmazané, modely postav nedetailní. Škoda. Hra však stejně hodně zaujala.

Na finální hru se ale těšíme. Vyjde 24. ledna na PlayStation 4, Xbox One i PC.

Fotogalerie
22 fotografií