Resident Evil Revelations 2 je epizodický horor, který je rozdělen do čtyř epizod, po kterých budou následovat ještě dvě bonusové. Příběh se odehrává mezi pátým a šestým řadovým dílem. A představuje staré známé postavy, stejně jako nováčky, kteří zaujmou. Dohromady jde o dobrý tým.Claire Redfield, hrdinka Resident Evil 2 a Resident Evil Code: Veronica, je zpět po dlouhé době. Stává se však obětí únosu na záhadný ostrov. Skončí na něm společně se svou kamarádkou Moirou Burton, dcerou Barryho, jednoho z hrdinů původního Resident Evil. A dobrodružství může začít.

Specialitou Claire jsou zbraně. Ohání se pistolemi a kulomety, které si může navíc vylepšit. Stejně tak je zručná i s nožem na blízko, a pokud zaútočí zezadu, sejme zombie i během jednoho útoku. Moira střelnou zbraň do ruky nevezme, ale ohání se páčidlem, díky kterému se dostane i do zablokovaných prostor.

Věznice je zajímavé a atmosférické prostředí. Level design však skřípe.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Navíc baterkou dokáže odhalit ukryté předměty a oslepit nepřítele. Claire může uzdravit, když je potřeba. Obvazy zastaví její krvácení. Pokud hrajete sami, mezi postavami budete přepínat. Lepší varianta je však kooperativní multiplayer, který hře sedne jako dětská prdelka do nočníčku.

Barry je ozbrojený ze všech nejvíc, už při začátku výsadku na tajuplný ostrov má ve výbavě automatickou pušku. Jeho doprovod je ale zdánlivě bezbranný. Holčička Natalia se však může bránit cihlami, které může na zombie házet i jimi praštit hnijící protivníky zblízka. Navíc má speciální schopnosti – infikované mutujícím virem dokáže odhalit i za zdmi. A díky své výšce se vejde do malých průlezů.

Protivníci jsou děsiví a zajímaví.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Hra má spád, akce je napínavá a strach neexistuje. Tohle je Resident Evil nové generace, tudíž zde nejsou žádné pořádné lekačky a atmosféra nenahání strach. Jde prostě o akční hru zasazenou v hororovém prostředí, ne o horor jako takový. Prostředí navíc vypadají dobře, ale jejich design je jednoduchý a nezáživný.

Protivníci jsou propracovanější. Utkáte se s prohnilými nemrtvými, zmutovanými popravčími, přerostlými brouky i pastmi v podobě vybuchujících hnusů. Vyřešit budete muset i pár hlavolamů, ale jejich obtížnost je tristní. Kouřit se vám z nich z hlavy rozhodně nebude.

Už se na vás ženou!
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Mimo hlavní hru je k dispozici i Raid mód, který připomíná kombinaci RPG a arkádové střílečky. Nepřátele likvidujete v nejrůznějších prostředích. Každý zásah je zobrazen číselným počtem zdraví, které protivníkům seberete. Zombie jsou zde navíc i silnější a přerostlé nebo oplývají elementárními útoky jako například ohněm.

Vizuálně je hra na lepší úrovni, než jsme čekali. Běží hlavně bez problémů a zádrhelů. Snímkování je stabilní a drží si pevně 60 snímků za vteřinu. Textury jsou na PS4 ostré, viditelnost maximální, a i když je znát multiformátový původ hry, hře to rozhodně nevadí.

Fotogalerie
28 fotografií
První epizoda s názvem Penal Colony potěšila a navnadila na věci nadcházející. Tříhodinová životnost je v epizodickém formátu akurátní. Tohle bude slušná gamesa, která potěší fanoušky díky skvělým postavám, zábavné akci a zajímavým monstrům. Už se těšíme na pokračování, které dorazí za týden.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10 

Plusy:

Zábavná a svižná akční hratelnost
Perfektní kooperace
Vyvíjející se příběh navnadí na pokračování
Staré známé i nové postavy

 

Minusy:

Odfláknutý design prostředí
Bát se u hry nebudete

 

Infobox

Datum vydání:  25. únor 2015

Platformy: PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, PC

Cena: 689 Kč (kompletní hra v digitální podobě – PS4)

Výrobce: Capcom

Vydavatel: Capcom

Distributor v ČR: Cenega

Jazyk: AJ