Pokkén Tournament vyšel poprvé na začátku minulého roku pro již nevyráběnou konzoli Wii U. A vzhledem k tomu, že se Nintendo soustředí již na svou novou konzoli Switch, je vylepšená DX konverze pochopitelným krokem. Již tak obsáhlá hra od tvůrců Tekkena toho nyní obsahuje ještě více. A hrát ji kromě obýváku můžete v tabletop režimu i venku.

Nový Pokkén Tournament DX (dále jen Pokkén) je bojovkou, v níž se utkávají pokémoni v nejrůznějších arénách. Mlátí se u lávového jezírka, na lodi, kde občas přistane Magikarp, nebo na stadionu. Arény se ale liší jenom vizuálně, vždy jde o zavřený kruh, ze kterého nelze vypadnout.

Útočit lze i na dálku.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Pokkén nabízí hned dva druhy boje, které se vzájemně prolínají. Jeden umožňuje plně trojrozměrný pohyb po aréně a útoky ze stran. Kamera vás zabírá z izometrického nadhledu. Ta druhá se nese v klasickém pojetí Tekkena, kdy proti sobě stojící bojovníky snímá kamera z boku.

Mezi těmito fázemi boje přepíná hra automaticky podle útoků. Během zápasu se vám nabíjí synergie, po jejímž spuštění můžete provést zrak oslepující super útok jako z Marvel vs. Capcom Infinite. Do boje lze povolat i podpůrného pokémona. Před každým zápasem si zvolíte vždy jejich dvojici.

Před samotným bojem si vždy vyberete jednoho z dua podpůrných pokémonů.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Takoví podpůrní pokémoni mohou být ofenzivního, rušivého i obohacujícího založení. Ofenziva je jasná, rušící pokémoni dočasně blokují protivníkovi schopnosti a ti obohacující naopak vám zlepší útok, obranu atd. Nově se do boje hlásí duo Litten a Popplio s nabíjejícím se útokem a dvojitým skokem.

Co se týče samotných zápasníků, jejich číslo se v DX vyšplhalo 21. Silní Mewtwo a Shadow Mewtwo jsou nyní přístupní hned na začátku hry. Oproti Wii U verzi přibyli Croagunk, Empoleon, Darkrai, Scizor a Decidueye. Každý si díky jejich rozličným stylům vybere svého favorita.

Opeřený pokémon Decidueye útočí.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Takový wrestler Pikachu Libre je naprosto k sežrání. Hra nabízí mnoho režimů. Ať už to je samotný zápas, online klání či boj na jedné konzoli. Pokud se ale od sebe pokémoni příliš vzdálí, dojde k poklesu frameratu a hra se značně zpomalí. Nově přibyl týmový boj tří pro třem.

Další novinkou je denní výzva. V ní se s různými pokémony postavíte proti protivníkům za různých podmínek. Nejzásadnější je ale samozřejmě liga. V ní postupujete v různě obtížných soutěžích, získáváte zkušenosti a vylepšujete schopnosti ve stylu RPG. Získáte také kosmetické předměty pro trenéra.

Fotogalerie
51 fotografií
Pokkén je překvapivě propracovaná bojovka s osobitým stylem. Fandy Tekkena potěší některé společné prvky i přítomnost postavy Mokujina v jedné z arén. Hra celkově vypadá hezky a Switch verze běží ještě hladčeji. Tohle je jasná volba pro fandy pokémonů i bojovek, i když mohlo být změn oproti originálu více.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:
Do morku kostí propracovaná bojovka
Dva bojové styly
Liga s RPG prvky
21 pokémonů k výběru
Hodně obsahu
Více bojovníků a další vylepšení

Minusy:
Málo změn oproti originálu
Boj na rozdělené obrazovce je pomalý

 

Infobox
Datum vydání: 22. září 2017
Platformy: Nintendo Switch
Cena: 1699 Kč
Výrobce: Bandai Namco Studios
Vydavatel: Nintendo
Distributor v ČR: ConQuest
Jazyk: AJ