Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lara Croft: Bojovná sexy kráska ve velké akci a velkém formátu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Ivan D. Hladík - 
28. srpna 2017
08:00

Do českých knihkupectví se vrátila po víc než sedmnácti letech. Neohroženou archeoložku Laru Croft si v roce 2001 poprvé zahrála i hvězda Angelina Jolie (42). Je zpět, tentokrát na 416 velkoformátových stranách komiksu, který vás ponoří do akce.

Tomb Raider - videoherní, filmový, ale především komiksový hit, jehož hrdinku zná snad každý. Letos se milovníci graficky vyprávěných příběhů dočkali opravdové lahůdky v podobě knihy Tomb Raider Archivy S.1. V ní Lara křižuje svět a na jejích zastávkách nechybí Japonsko, Tibet, Řecko a další atraktivní místa. V honbě za dobrodružstvím jí dělá společnost okouzlující mizera Chase Carver či její poněkud upjatá asistentka Madeline Hovanová… a Lařin proslulý pár pistolí.

3630484:full:true:true

„Nabídkou zahrát si ji jsem byla polichocena, je to kus, ale brát to vážně mi připadalo směšné. Nemám ráda videohry,“ vzpomínala Angelina Jolie na svou první účast v dobrodružství Lary Croft na filmovém plátně. „Nakonec jsem byla nadšená - s Tomb Raider začalo skvělé dobrodružství, které mě prostě strhlo. I když to pro mě znamenalo hodiny a hodiny tréninků, totální změnu jídelníčku a opravdu velkou dřinu na place,“ dodala herečka. Stejně mile překvapení mohou být ti, kdo nyní otevřou tento komiks. Strhující akce na více než čtyřech stovkách stran plná důstojných nepřátel a samozřejmě spoře oděné krásky musí pobavit i toho, kdo by právě tímto titulem svou cestu ke komiksu teprve začal.

Podívejte se na ukázku z knihy:

Vyprávění odsýpá a je neskutečně barvité a živé i díky vynikajícím výtvarníkům Andymu Parkovi, Billymu Tanovi či Francisu Manapulovi, kteří se nad jednotlivými obrazy sešli. Spolu s nimi pracoval scenárista Dan Jurgens. Kniha nabízí prvních šest příběhů, které původně vyšly v patnácti sešitech. Zkrátka - tenhle titul bude vaší knihovně slušet, ale je mnohem víc, než jen úctyhodnou dekorací. Ačkoliv existuje řada propracovanějších příběhů a hrdinů, u Lary Croft se dá krásně relaxovat. Ostatně, je třeba se připravit. Už příští rok totiž do kin dorazí i nová filmová adaptace, kde Angelinu Jolie nahradí švédka Alicia Vikanderová (28). I to je jasný důkaz, že dobré příběhy nestárnou a odhalit je může každá generace znovu a znovu.

Hodnocení: 85 %

Dan Jurgens

Tomb Raider: Archivy S.1

Kresba: Andy Park, Billy Tan, Francis Manapul

Počet stran: 416

Vydavatel: Comics Centrum, 2017

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi