Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Syn Ridleyho Scotta odhaluje tajemství nového Blade Runnera druhým prequelem

Syn Ridleyho Scotta odhaluje tajemství nového světa Blade Runnera druhým prequelem
Krátký film ke snímku Blade Runner 2049 s názvem 2048: Není úniku (Luke Scott).  (Autor: Falcon)
Autor: Ivan D. Hladík - 
17. září 2017
12:00

Otce původního příběhu Ridleyho Scotta (79) na postu režiséra pokračování s názvem Blade Runner 2049 vystřídal Denis Villeneuve (50). Již druhým krátkým filmem však období mezi oběma snímky představuje jeho syn, Luke Scott (49). Podívejte se na něj.

Blade Runner 2049 má svou premiéru 5. října. Tvůrci se však rozhodli již před ní poodhalit novou vizi a styl vyprávění očekávaného pokračování a nyní uvádějí v pořadí druhý krátký film, kterým spojují oba snímky. I tento natočil syn legendárního tvůrce, Luke Scott. Ten již v roce 2012 přičichl k žánru sci-fi svým krátkým filmem Loom, kde si zahráli i Giovanni Ribisi (42, Avatar) a Erica Piccininni (38, Mentalista).

Podívejte se na krátký film 2048: Není úniku:

Video  Krátký film ke snímku Blade Runner 2049 s názvem 2048: Není úniku (Luke Scott).  - Falcon
Video se připravuje ...

Hlavním režijním debutem Lukea Scotta se však stal až loňský snímek Morgan. Vypráví o experimentu, který vzniká uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře, kde na něm pracuje skupina vědců. Mohl by znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený „člověk“ v podání mladé herečky Anyi Taylor-Joy (21, Rozpolcený) spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená.

Nyní syn slavného otce přináší další pohled do světa, který si naplno vychutnají diváci na začátku října, s názvem 2048: Není úniku. Mimo jiné se v něm v nové roli představuje Dave Bautista (48), kterého čeští diváci aktuálně znají hlavně coby Draxe ze dvou snímků o Strážcích galaxie (2014 a 2017). 132 kilo těžký a 198 centimetrů vysoký wrestlingový zápasník se příští rok objeví také v novém dobrodružství komiksových Avengers.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi