Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

„TO“ vás donutí znovu se bát! Kingův klaun přichází v nové verzi slavného hororu

Autor: Ivan D. Hladík - 
8. září 2017
17:14

Sedm dětí, jeden děsivý klaun a Stephen King na začátku cesty příběhu, který zaručeně funguje už několik generací. Povedl se i tentokrát.

Tenhle víkend se můžete bát ve společnosti hrdinů nového zpracování legendy mezi horory se stručným názvem TO. Podle prvních ohlasů je nač se těšit. Bill Skarsgård (27) jako klaun Pennywise přináší do postavy svěží vítr, přestože plně ctí původní ztvárnění a charakter. „Znám velmi dobře román a postavu už z dob dospívání. Chápu to tak, že k tomu, aby děti mohl sežrat, potřebuje, aby věřily tomu, co vidí, a aby se bály, protože strach vylepšuje chuť masa,“ řekl Bill Skarsgård. „I teď, je to vůbec ta nejděsivější představa.“ Také sestava mladých herců pro dětské role byla vybrána dobře, jsou skvělí. Připravte se na lekačky, které film sice nepovyšují na extratřídu, ale rozhodně neurazí. TO vstoupilo do českých kin 7. září.

Podívejte se na upoutávku a film o filmu TO:

Video  Film TO podle předlohy románu Stephena Kinga v nové podobě i v českých kinech od 7. 9. 2017. • Trailer a film o filmu  - Vertical Ent.
Video se připravuje ...

Režisér Andrés Muschietti (44) natočil snímek na motivy románu Stephena Kinga (69) coby svůj čtvrtý film. „Strach mě vždy fascinoval, a období, kdy se člověk bojí nejvíc, je, když jako dítě vidíte svůj první hororový film. Je to pocit, který už pak po zbytek života nikdy nezažijete,“ řekl režisér. Snímek vypráví příběh sedmi mladých vyděděnců vyrůstajících na předměstí městečka Derry ve státě Maine, kteří sami sebe nazývají „Klub ztroskotanců“. Každý z nich byl z toho či onoho důvodu vyloučen ze společnosti; každý z nich je terčem šikany ze strany bandy místních násilníků… A všichni již zažili, jak jejich nejniternější strachy ožívají v podobě starodávného démona měňavce, kterého nelze nazývat jinak než TO.

Film TO podle předlohy románu Stephena Kinga v nové podobě i v českých kinech od 7. 9. 2017. Film TO podle předlohy románu Stephena Kinga v nové podobě i v českých kinech od 7. 9. 2017. | Vertical Ent.

Derry je lovným revírem tohoto predátora od samého založení města. Každých 27 let vylézá ze stok, aby se živil hrůzou vybrané kořisti: dětí z města Derry. Jednoho hrůzného léta plného vzrušujících události se Ztroskotanci dají dohromady a vznikne mezi nimi úzké pouto, které jim pomůže překonat vlastní strach a zastavit další vražedný cyklus, který začal jednoho deštivého dne, když se malý chlapec snažil dohonit papírovou lodičku unášenou proudem vody do odvodňovacího kanálu… a do rukou klauna Pennywise.

Projděte se po městě Derry ve speciálním 360° videu:

Jak připomínají i tvůrci, z původního románu TO se už po jeho vydání v roce 1986 stala legenda a bestseller, který fascinuje čtenáře více než tři desetiletí a i nadále se řadí mezi nejlepší a nejvýznamnější díla nezpochybnitelného mistra literárního hororu. „Jsem velkým fanouškem Stephena Kinga, byl to můj oblíbený autor v době dospívání, takže jsem vždy snil o natočení filmu na motivy románu ‚TO‘.“, říká Muschietti. Stephen King poznamenává: „Je důležité, že tvůrci se drželi hlavní myšlenky, že Pennywise se dětem dostává pod kůži tak, že zjistí, čeho se nejvíc bojí, a na to se promění. Andy to pochopil; plně to pochopil a myslím, že na něj můžeme být hrdí.“ V co se promění TO vám, můžete zjistit od včera i v českých kinech.


To

Drama / Horor / Thriller, USA, 2017, 135 min

Česká premiéra: 7. 9. 2017, Vertical Ent.

Režie: Andy Muschietti

Předloha: Stephen King

Scénář: Cary Fukunaga, Chase Palmer…

Kamera: Jung-hoon Jung

Hudba: Benjamin Wallfisch

Hrají: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Sophia Lillis, Jeremy Ray Taylor, Jack Dylan Grazer, Chosen Jacobs, Wyatt Oleff a další

Hodnocení: 85 %

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lenny ( 8. září 2017 19:28 )

tak je jasno, o víkendu se jde do kina

Zobrazit celou diskusi